Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Επίσημη" του Φεστιβάλ Σύμης

Παρότι το Φεστιβάλ Σύμης έχει αρχίσει από τον Ιούνη, η επίσημη "πρεμιέρα" του δίνεται αύριο, με μια πολύπτυχη σειρά εκδηλώσεων:

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Σύμης, στις 12 το μεσημέρι, όπου θα τιμηθούν οι Ελληνες δημοσιογράφοι, για τη συμβολή τους στην ενημέρωση του ελληνικού λαού για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Την τιμητική διάκριση θα παραλάβει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νίκος Κιάος.

Στις 7μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Σύμης θα εγκαινιαστεί η έκθεση Γιουγκοσλάβων ζωγράφων και Ελλήνων σκιτσογράφων.Για τη σημασία της έκθεσης θα μιλήσει η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, Εύα Μελά.

Στις 8μ.μ., στην ακτή της Σύμης θα αποκαλυφθεί αναμνηστική πλάκα με τα ονόματα των Κυπρίων ηρώων Ισαάκ και Σολωμού.

Στις 9μ.μ. στην πλατεία θα αρχίσει η μεγάλη, αφιερωμένη στην Κύπρο, με αφορμή τα 25 χρόνια της τούρκικης εισβολής, συναυλία με τοφωνητικό και χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Κύπρου,"Διάσταση".Μαζί του θα τραγουδήσει και ο πολυβραβευμένος στην Ευρώπη Κύπριος τραγουδιστής, Δώρος Δημοσθένους.Τη συναυλία θα κλείσει ο Γιώργος Νταλάρας,με την ορχήστρα του.

Σημειώνουμε ότι την Κυριακή έπεται η παράσταση του Συμιακού Θεάτρου με το έργο του Μανόλη Αντωνόγλου "Σαν παραμύττι", σε σκηνοθεσία του σκηνογράφου Μιχάλη Σδούγκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ