Σάββατο 31 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
"Φονικές επιπτώσεις" της πτώσης του Χρηματιστηρίου

ΑΤΛΑΝΤΑ.-

Στο μικρόκοσμο της "εικονικής πραγματικότητας" του 44χρονου Μαρκ Μπάρτον η συνεχής πτώση της Γουόλ Στριτ και ειδικά η χθεσινή "βουτιά" των 180 μονάδων ήταν αρκετή για να την εκλάβει ως τον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα. Στο μάταιο τούτο κόσμο, όπου το χρηματιστήριο παραπαίει, τι αξία έχουν 12 ζωές;

Αυτές οι σκέψεις μπορεί να περνούσαν από το μυαλό του Μπάρτον... Μπορεί η ύπαρξη της γυναίκας του και των δύο του παιδιών να ήταν το σημάδι της καταστροφής, γι' αυτό τους αφαίρεσε τη ζωή. Λίγο αργότερα εισέβαλε σε ένα χρηματιστηριακό γραφείο: "Ελπίζω αυτό να μη χαλάσει τις σημερινές συναλλαγές σας", είπε πριν ανοίξει πυρ στο πρώτο γραφείο όπου μπήκε. Δολοφόνησε εννέα ανθρώπους, τραυμάτισε 12 και λίγο αργότερα έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Ο Μαρκ Μπάρτον ήταν ένας επενδυτής της μίας ημέρας, δηλαδή επένδυε χρήματα άλλων ανθρώπων και "εικάζεται ότι η χθεσινή μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον έφερε σε απόγνωση", θα δηλώσει και ο δήμαρχος της Ατλάντα Μπιλ Κάμπελ.Η αστυνομία εκτιμά ότι η γυναίκα είχε δολοφονηθεί την Τρίτη και τα παιδιά την Τετάρτη, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Χένρι δήλωσε ότι στο προσκέφαλο των κρεβατιών των παιδιών και της γυναίκας του βρέθηκαν τρία χειρόγραφα σημειώματα. Υπήρχε κι ένα τέταρτο σημείωμα, που είχε γραφτεί στον ηλεκτρονικό υπολογιστή... Αυτό είναι κομβικό σημείο για το προφίλ του δράστη, αφού κατά τις πληροφορίες που συγκεντρώνει η αστυνομία, ο Μπάρτον περιγράφεται ως ένας ήσυχος άνθρωπος που εκκλησιαζόταν τακτικά και εργαζόταν όλη τη μέρα μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων του, ενώ τονίζουν έβγαινε μόνο για έναν περίπατο.

Ωστόσο ένα ακόμα περιστατικό μπορεί να φωτίσει ακόμα περισσότερο την υπόθεση. Η πρώτη σύζυγος του Μπάρτον βρέθηκε νεκρή σ' ένα τροχόσπιτο στην Αλαμπάμα το 1993 και ουδέποτε είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για το θάνατο της γυναίκας, αλλά οι αρχές λένε πως ο Μπάρτον ήταν ο μόνος ύποπτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ