Σάββατο 31 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Απεργιών συνέχεια...

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν χτες οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και την πρώτη μεγάλη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει και να επιλύσει η νεοσύστατη κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο Μπέκι. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των σωματείων που διοργανώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, περίπου 300.000 εργαζόμενοι στη δημόσια παιδεία, υγεία και στις αστυνομικές αρχές πήραν τελικά μέρος στην απεργία. Επιπλέον, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, περίπου οι μισοί από τους 320.000 δασκάλους της χώρας δεν προσήλθαν χτες στα αίθουσες διδασκαλίας, συμμετέχοντας στην απεργία, ενω δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα στη λειτουργία των διαφόρων δημόσιων υπηρεσιών.

Το σωματείο των "Αστυνόμων και των Εργαζομένων στις Φυλακές, για τα Πολιτικά Δικαιώματα" ανακοίνωσε ότι 65.000 από τα μέλη του συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας χωρίς όμως να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των αστυνομικών αρχών, αφού οι εργαζόμενοι απέργησαν συμβολικά δουλεύοντας "πιο αργά". Παράλληλα περίπου 2.000 κυβερνητικοί υπάλληλοι διαδήλωσαν χτες μπροστά στο Νοτιοαφρικανικό Κοινοβούλιο στην Πραιτόρια προειδοποιώντας ότι, αν τελικά η κυβέρνηση δεν τους παραχωρήσει την αύξηση του 10% την οποία απαιτούν, τότε θα "θα κόψουν τη χώρα στα δύο".

Οι ηγέτες των σωματείων δήλωσαν ότι "οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα εξαπλωθούν σε μέγεθος, καθώς θα πραγματοποιηθούν πορείες διαμαρτυρίας έξω από σχολεία, νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ