Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Προσφορά "αμνηστίας" από τους Ταλιμπάν

ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Ενώ μαίνονται οι νέες συγκρούσεις μεταξύ της "Συμμαχίας του Βορρά" και των ζηλωτών του Ισλάμ, Ταλιμπάν, στον εμφύλιο που έχει αναζωπυρωθεί στο Αφγανιστάν, ο ηγέτης των επικυρίαρχων του 90% της χώρας προσέφερε χτες "αμνηστία" στους αντιπάλους του κινήματός του, αλλά τόνισε ότι αυτοί που θα συνεχίσουν να μάχονται θα θεωρηθούν "αντάρτες", όπως μετέδωσε το αφγανικό πρακτορείο ειδήσεων AIP.

Ο μουλάς Μοχαμάντ Ομάρ (ο οποίος ως "μουτζαχεντίν" στον πόλεμο κατά των σοβιετικών δυνάμεων έχασε το ένα του μάτι) έκανε τις δηλώσεις αυτές ενώ οι μαχητές του προωθούνταν προς βορρά, για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του Αχμέντ Σαχ Μασούντ, πολέμαρχου της "Συμμαχίας του Βορρά".

Η προσφορά κρίνεται ως πρό(σ)κληση προς τους μαχητές του Μασούντ να προσχωρήσουν στις δυνάμεις των Ταλιμπάν, που προελαύνουν προς τα τελευταία οχυρά του Μασούντ, στην κοιλάδα Παντσίρ και τις βορειοανατολικές επαρχίες."Οποιος προσχωρήσει στους Ταλιμπάν, η ζωή και η περιουσία του θα προστατεύονται και όποιος αντιτίθεται (σ' εμάς) θα θεωρείται αντάρτης", τόνισε ο Ομάρ. Στόχος του κινήματος, πρόσθεσε, είναι να επιβληθεί ο ισλαμικός νόμος στο Αφγανιστάν. "Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της ολοκλήρωσης του στόχου", κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ