Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
"Ανθρώπινο λάθος" προκάλεσε τη σύγκρουση

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Σε μια σειρά "ανθρωπίνων λαθών" απέδωσε χτες ο υπεύθυνος ασφαλείας των ινδικών σιδηροδρόμων, Ιντρα Γκος, τη σύγκρουση των δύο τρένων τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 400 ανθρώπους.

"Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει από τον τόπο του δράματος, προκύπτει πως το δυστύχημα οφείλεται σε μία σειρά σφαλμάτων στα οποία υπέπεσαν ταυτόχρονα το προσωπικό του σταθμού και ο μηχανοδηγός της μιας αμαξοστοιχίας και ο βοηθός του", είπε συγκεκριμένα ο Ινδός αξιωματούχος.

Οι δύο συρμοί, το "Ασάμ Εξπρές" και το "Μπραχμαπούτρα Μέιλ", συγκρούστηκαν κοντά σε εγκαταλειμμένο σταθμό στο ανατολικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγκάλης.

Σύμφωνα με υπευθύνους των σιδηροδρόμων, το "Εξπρές Αμπόντ - Ασάμ", οδηγήθηκε από λάθος σε μία σιδηροτροχιά, στην οποία "δεν έπρεπε" να κινείται.

Το προσωπικό των δύο ενδιάμεσων σταθμών, που διέπραξε το σφάλμα, δεν αντελήφθη το παραμικρό, ούτε ο μηχανοδηγός του συρμού. Τη στιγμή της σύγκρουσης τα τρένα κινούνταν με ταχύτητα 70 χλμ. περίπου.

Ο πρόεδρος της εταιρίας σιδηροδρόμων, Β. Κ. Αργκαουάλ, είπε ότι "τέτοια κατάσταση δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε". Μια επιτροπή ειδικών έχει συσταθεί για να διαλευκάνει τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 280 νεκρούς, όμως εκπρόσωποι της εταιρίας τονίζουν πως ο αριθμός ενδέχεται να ξεπεράσει τους 400.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ