Κυριακή 8 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο "Οθέλλος" στο Ηρώδειο

Ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων (ΟΕΘ) του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), θέλοντας να τιμήσει τα 80 χρόνια παρουσίας του στον πολιτισμό και στην τέχνη, παρουσιάζει, φέτος, τον "Οθέλλο" του Σαίξπηρ,σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.Την Τρίτη 10 Αυγούστου,στις 9 το βράδυ, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την παράσταση, στο Ηρώδειο. Η μετάφραση είναι του Οδυσσέα Νικάκη και του Ιάνη Κελαδινού, τα σκηνικά του Ανδρέα Σαραντόπουλου, τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, η μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, η κίνηση του Συμεών Πάτροκλου και οι ξιφασκίες του Γεννάδιου Πάτση. Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Τάκης Χρυσικάκος, Δημήτρης Καμπερίδης, Μπέττυ Βαλάση, Μαριάνθη Σοντάκη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Γιώργος Μούτσιος, κ.ά.

"Κοινός Λόγος" στη Σύμη

Η Νέα Σκηνή Τέχνης παρουσιάζει, την Παρασκευή 13 Αυγούστου,στην Αυλή Αγγελίδη στη Σύμη, τον "Κοινό λόγο" της Ελλης Παπαδημητρίου,στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύμη - Καστελόριζο - Χάλκη. Η παράσταση βασίζεται σε αφηγήσεις ανωνύμων, καταγραμμένες από την Ελλη Παπαδημητρίου, που χρονικά καλύπτουν το διάστημα από τις ειρηνικές μέρες στη Μικρά Ασία, πριν από την καταστροφή, ως τον Εμφύλιο και τα κατοπινά δύσκολα χρόνια. Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου,τα σκηνικά - κοστούμια του Αντώνη Δαγκλίδη,η επιλογή και διδασκαλία των τραγουδιών είναι του Κώστα Βόμβολου και η κίνηση της Ντόρας Τσάτσου - Συμεωνίδου.Παίζουν: Σούλα Αθανασιάδου, Ανθή Ανδρεοπούλου, Ολγα Δαμάνη, Μαρία Κατσανδρή, Τζίνη Παπαδοπούλου.

"Πέρσες" στην Επίδαυρο

Η δεύτερη φεστιβαλική εμφάνιση του Εθνικού Θεάτρου γίνεται, την Παρασκευή και το Σάββατο, 13 και 14 Αυγούστου,στην Επίδαυρο, με τους "Πέρσες" του Αισχύλου,σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή,μετάφραση Πάνου Μουλά,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα,χορογραφία Δημήτρη Παπαϊωάννου και Αγγελικής Στελάτου.Τη μουσική έρευνα - σύνθεση και φωνητική αγωγή υπογράφει ο Σπύρος Σακκάς.Ερμηνεύουν: Μαρία Κατσιαδάκη, Σοφοκλής Πέππας, Ακύλας Καραζήσης, Νίκος Αρβανίτης, Φάνης Μουρατίδης, Δημήτρης Κανέλλος,κ.ά. Παίζουν οι μουσικοί: Αντώνιο ντι Αντζελο (φλάουτο), Ηρακλής Βαβάτσικας (μπαγιά - ακορντεόν).

Μελωδικός "Ανεμοδείκτης"

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης φέτος ακολουθεί τον "Ανεμοδείκτη" του νέου του δίσκου και μαζί του φέρνει κι άλλες μελωδίες αγαπημένων Ελλήνων συνθετών. Την Πέμπτη 12 Αυγούστου εμφανίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου,την Παρασκευή 13 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας και το Σάββατο 14 Αυγούστου στα Κύθηρα.

Με τον "Ηλιο του Γενάρη" Τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο "Ο Ηλιος του Γενάρη",που υπογράφουν ο Γιάννης Σπάθας, ο Ορφέας Περίδης, ο Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, ο Θοδωρής Γκόνης και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, παρουσιάζει ο Μανώλης Λιδάκης την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο Παραλιακό Σχολικό Συγκρότημα της Ιεράπετρας και την Παρασκευή 13 Αυγούστου στο Κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο.Μαζί του θα είναι ο Γιάννης Σπάθας και η Λιζέτα Καλημέρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ