Κυριακή 8 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Να φυτέψουμε το άνθος της ειρήνης

Αμαλία Λεβεντάκη,Μοσχάτο: Το SOS, μας έρχεται από παντού. Ενα απαράδεκτο έγκλημα διαπράττεται σε βάρος της χώρας μας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης. Μύριοι κίνδυνοι μας κυκλώνουν από παντού.

Ολόκληρος ο πληθυσμός, προπάντων εμείς οι γυναίκες, οι μάνες, πότε θα αφυπνιστούμε; Πότε θα ανησυχήσουμε, πότε θα αντιδράσουμε; Η χώρα μας, τα Βαλκάνια, η Ευρώπη αργοπεθαίνουν. Η διατάραξη του οικοσυστήματος, μας οδηγεί στην καταστροφή. Το 50% των δασών έχει καταστραφεί ήδη από τον τουρισμό, τις πυρκαγιές και την... αποψίλωση, για την εκμετάλλευση της γης.Η ίδια η φύση μας ταρακουνά με την περίεργη συμπεριφορά της. Τι θα πούμε αύριο στα παιδιά μας για τις τερατογενέσεις και τον επερχόμενο θάνατο; Οτι ήταν θέλημα θεού; Τι θα κάνουμε;

Η απάντηση είναι μια και μοναδική. Να αντιδράσουμε. Να αντισταθούμε. Μέσα από τα σωματεία μας και τις οργανώσεις, οργανωμένα και όχι ατομικά. Εμείς που φυτεύουμε λουλούδια στα μπαλκόνια μας, να φυτέψουμε και το άνθος της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

"Ουαί τοις ηττημένοις"

Νότης Δούκας,μέλος ΝΓ της ΝΕ Δωδεκανήσου του ΚΚΕ: Ενιωσαν ξαφνικά δυνατοί. Ανίκητοι! Τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας ταράζουν τον ύπνο τους. Και στους συνειρμούς τους φαντασιώνονται τεράστιες αίθουσες λαϊκών δικαστηρίων, όπου θα δίνουν λόγο στη λαϊκή οργή, για τη χλιδή της πρόστυχης ζωής τους, αλλά και για τον τρόμο, τη μιζέρια, τους πολέμους και το θάνατο εκατομμυρίων εξαθλιωμένων πάνω στη γη.

Τα ανθρωποειδή με τις δολοφονικές θεωρίες, τρέμουν το μεγαλείο των πρωτοπόρων της εργατικής τάξης που χωρίς μοίρα στον ήλιο, έχουν το κουράγιο να αρνούνται να ξεπουληθούν, να συμβιβαστούν και δεν παραδίδουν τη συνείδησή τους, δεν προδίδουν τα ιδανικά τους.

Φρενιάζουν μέχρι εγκεφαλικού, όταν αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι τα ταξικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά των πρωτοπόρων του προλεταριάτου, αποτελούν την ουσία και το περιεχόμενο της μαρξιστικής κοσμοθεωρίας και της ακατάλυτης επαναστατικής φλόγας της λενινιστικής πρακτικής εφαρμογής. Καταριούνται τις ιδέες και τους ιδεολόγους των ουμανιστικών αξιών, επειδή δεν αποστρατεύονται μέχρι τη δικαίωση ή και μέχρι την υπέρτατη θυσία.

Για όλα και για την ακόμα παραπέρα εδραίωση της κυριαρχίας τους, σκληραίνουν τα μέτρα τους ενάντια στους λαούς και τους ηγέτες τους που αρνούνται την ομηρία τους στην ίδια τους τη χώρα. Επιδιώκουν το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τα λαϊκά κινήματα τώρα. Γιατί διαισθάνονται ότι κυοφορείται ήδη η μεγάλη συμμαχία της εργατικής τάξης, με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και ομάδες.

Από την ανεξάντλητη λαϊκή μήτρα με μπροστάρηδες, τη συνειδητή πρωτοπορία της εργατικής τάξης και του κόμματός της, του τιμημένου ΚΚΕ, γεννιέται ο σπόρος για ένα πλατύ, λαϊκό, πραγματικά δημοκρατικό μέτωπο, με αντιιμπεριαλιστικά, αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά. Για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στις επιδιώξεις του ξένου πολυεθνικού κεφαλαίου, της ντόπιας πλουτοκρατίας, των πολιτικών τους υπηρετών. Και θα ανδρώνεται! Θα γιγαντώνεται!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ