Τρίτη 10 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΩΝ
Ανέστειλαν την απεργία

Ανέστειλαν τελικά οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους τη 48ωρη απεργία, που είχε εξαγγείλει για χτες και σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ - ΟΤΑ), ζητώντας να ικανοποιηθούν μια σειρά από θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Η Ομοσπονδία προχώρησε σε αυτή την απόφαση "σε ένδειξη καλής θέλησης" - όπως δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της, Β. Δαρειώτης - μπροστά στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα.

Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων προχώρησαν σε συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού, όπου μετά από πολύωρη συζήτηση αποφάσισαν να λήξουν την απεργία τους.

Η ΠΟΠ - ΟΤΑ ζητά, ανάμεσα σε άλλα, να καταβληθεί άμεσα στους εργαζομένους η εκλογική αποζημίωση. Να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 1999. Να τακτοποιηθούν οριστικά οι συμβασιούχοι που υπηρετούν στους ΟΤΑ. Να αυξηθεί η αποζημίωση εφάπαξ που λαμβάνουν. Να υπαχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα νεκροταφεία και στο πράσινο στον κανονισμό του ΙΚΑ περί βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Τέλος, να καταβληθούν στους δήμους τα χρήματα που τους χρωστά η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ