Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η μεταμόσχευση νεφρού στον Δ. Χριστόφια

Μια μέρα νωρίτερα, από ό,τι αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα γίνει τελικά η μεταμόσχευση νεφρού στον ΓΓ της ΚΕ του Ανορθωτικού Κινήματος Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ) Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια,που, ως γνωστόν, βρίσκεται στο Λονδίνο, προκειμένου να εγχειρηθεί.

Ο Δ. Χριστόφιας και η αδελφή του Δέσποινα, η οποία θα του δώσει τον ένα της νεφρό, έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο Σεντ Μέρις, όπου θα γίνει η μεταμόσχευση το πιθανότερο σήμερα. Πάντως, όλες οι απαραίτητες εξετάσεις δότριας και λήπτη έχουν ήδη ολοκληρωθεί και, όπως βεβαιώνουν οι θεράποντες γιατροί, όλα είναι έτοιμα για τη διαδικασία.

Επιμένει σε συνομοσπονδία ο Ντενκτάς

Φημολογία χαρακτήρισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς τις πληροφορίες για αμερικανικό σχέδιο λύσης του Κυπριακού, στο οποίο αναφέρθηκε αθηναϊκή εφημερίδα, στις 8 Αυγούστου.

Οπως γράφει ο τουρκοκυπριακός Τύπος, σε δηλώσεις του, ο Ντενκτάς ύστερα από την εβδομαδιαία τακτική συνάντησή του με τον ψευδοπρωθυπουργό Ντερβίς Ερογλου και το λεγόμενο αντιπρόεδρο της ψευδοκυβέρνησης Μουσταφά Ακιντζί, είπε ότι "το δικό μας σχέδιο είναι απλό: Η συνομοσπονδία".

Τα περί σχεδίου "δεν είναι τίποτε άλλο από φημολογία που γίνεται με σκοπό τη βολιδοσκόπηση", πρόσθεσε.

"Σχέδιο για την Κύπρο μπορούν να συντάξουν μόνο οι πλευρές στην Κύπρο και να το υποβάλουν στη συνέχεια στον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών", είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης του ψευδοκράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ