Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αντίσταση στη στρατηγική του ιμπεριαλισμού

Αυτός είναι ο πυρήνας της πολιτικής του ΚΚΕ, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε εκδήλωση - λαϊκό γλέντι στα Περατάτα Κεφαλονιάς

Το λαϊκό γλέντι στα Περατάτα της Κεφαλονιάς, που διοργάνωσε η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ, την Τετάρτη το βράδυ, σημείωσε μεγάλη επιτυχία (πάνω από 500 άτομα) και αποδεικνύει τις ισχυρές ρίζες που έχει το ΚΚΕ στο νησί, όπως φάνηκε και στις ευρωεκλογές, όπου το ΚΚΕ σημείωσε το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης του ποσοστού του σ' όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους υπήρχαν και άνθρωποι που ψήφισαν για πρώτη φορά το ΚΚΕ και εξέφρασαν την απαίτηση για ακόμα πιο έντονη παρουσία και δράση του Κόμματος.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,που παραβρέθηκε, υπογράμμισε:

"Η συσπείρωση και η ενιαία δράση όλων όσοι θέλουν να αντισταθούν στη στρατηγική του ιμπεριαλισμού, στους διάφορους τομείς, είναι και εξακολουθούν να είναι ο πυρήνας της πολιτικής του ΚΚΕ".Και συνέχισε σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε στην επικαιρότητα, της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ στη χώρα μας:

"Σοβαρές απειλές διαγράφονται εναντίον της χώρας μας εξαιτίας της πολιτικής του "διαίρει και βασίλευε" και της διανομής των αγορών. Σφάλλουν όσοι νομίζουν ότι οι κίνδυνοι αυτοί πέρασαν. Αντίθετα, η επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα θα επικυρώσει στην πραγματικότητα και θα επισημοποιήσει αυτούς τους κινδύνους, όπως και τα πάρε - δώσε ανάμεσα στις κυβερνήσεις Σημίτη και Ετσεβίτ".

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι η κυβέρνηση δεν έχει στις προτεραιότητές της την αλλαγή του ασφαλιστικού, υπογράμμισε πως "αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η αντιλαϊκή κυβέρνηση θέλει να ανατρέψει και το τελευταίο οχυρό των κατακτήσεων του 20ού αιώνα. Αλλωστε ζούμε τις δραματικές αντιλαϊκές αλλαγές στο ασφαλιστικό της ΔΕΗ και του ΤΑΠ - ΟΤΕ".

Καταλήγοντας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε με έμφαση:

"Αυτό που μετρά σήμερα δεν είναι κυρίως η αντιπαράθεση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να εκδηλώνεται πρακτικά η σαφής και οξυμένη αντιπαράθεση με τα συμφέροντα που αυτά τα κόμματα στηρίζουν και υπηρετούν, δηλαδή με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας.

Ο 20ός αιώνας έχει δείξει ότι τέτοια ή παρόμοια κόμματα έρχονται και παρέρχονται. Αυτό δε σημαίνει ότι ταυτόχρονα παύουν να υπάρχουν οι τάξεις και τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετούν.

Το ΚΚΕ έχει, λοιπόν, στραμμένη την προσοχή του στην αντιπαράθεση με την ταξική πολιτική που κυριαρχεί σήμερα στην Ελλάδα και από αυτήν καθορίζει και τη στάση του απέναντι στα κόμματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ