Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιτυχημένη η μεταμόσχευση για τον Δ. Χριστόφια

Με επιτυχία υποβλήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα σε μεταμόσχευση νεφρού ο Δημήτρης Χριστόφιας, ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ,στο νοσοκομείο Σεντ Μέρις του Λονδίνου. Η διαδικασία της μεταμόσχευσης διήρκεσε έξι ώρες και όπως διαβεβαίωσε ο κορυφαίος χειρουργός Ναντίμ Χακίμ,που έκανε τη μεταμόσχευση, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από την εξέλιξη της εγχείρησης τόσο για τον Δ. Χριστόφια όσο και για την αδελφή του Δέσποινα, η οποία ήταν και η δότρια, που του πρόσφερε τον αριστερό της νεφρό. Ο χειρούργος σημείωσε ότι ο νεφρός τοποθετήθηκε στον λήπτη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αφαίρεσή του και ήδη λειτουργεί πολύ καλά. Σε ερώτηση αν ανησυχεί για οποιεσδήποτε επιπλοκές στο άμεσο μέλλον, ο δρ. Χακίμ είπε ότι δεν ανησυχεί γιατί όλα πήγαν καλά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για περίπου μία βδομάδα, ενώ η αδελφή του τρεις έως τέσσερις ημέρες λιγότερο από ό,τι αναμενόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφιας θα παραμείνει στη βρετανική πρωτεύουσα για ένα περίπου μήνα. Σε δηλώσεις που έκαναν τόσο ο νεφρολόγος Αλκης Πιερίδης, όσο και ο προσωπικός γιατρός του Δ. Χριστόφια, Μιχάλης Μηνάς, ανέφεραν ότι η διαδικασία τη μεταμόσχευσης στέφθηκε με επιτυχία και δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε επιπλοκές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ