Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο Μπούι στην ΑΕΚ

Ο 37χρονος (! ) Αμερικανός υπέγραψε συμβόλαιο ενός χρόνου. Ο Κορωναίος ανέλαβε τη Δάφνη

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το "σίριαλ" Μπούι για την ΑΕΚ, αφού ο παίκτης υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι περίπου ενός εκατ. δολαρίων. Ο Αμερικάνος άσος, που ήταν προσωπική επιλογή του Ντούσαν Ιβκοβιτς, θεωρείται από τους βασικούς συντελεστές της πορείας που είχε η Ζαλγκίρις ως το φάιναλ φορ του Μονάχου και φυσικά στην κατάκτηση του τροπαίου. Βέβαια, η ηλικία του δεν αποτελεί και το καλύτερο εχέγγυο αφού ο Αντονι Μπούι συμπλήρωσε πλέον 37 Μάηδες. Εχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με καλύτερη περίοδο αυτή του 1988 - '89 όπου έπαιζε με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο ύψους 1,97 μ. άσος πλέον της ΑΕΚ, πέρα από την Αμερική, έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη, εκτός από τη Ζαλγκίρις, με τα χρώματα της Στεφανέλ και της Βαρέζε. Τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στη Φολγκέρια προκειμένου να ενσωματωθείστην υπόλοιπη αποστολή. O Τάκης Κορωναίος είναι ο νέος προπονητής της Δάφνης ύστερα από την ξαφνική αποχώρηση του Βλάντο Τζούροβιτς από τον πάγκο της ομάδας. Ως επίσημη δικαιολογία για τη διακοπή της συνεργασίας με τον Τζούροβιτς η αθηναϊκή ΚΑΕ παρουσιάζει την επίσκεψη του πρώην προπονητή της σε... μοναστήρι του Καρπενησίου την ώρα που η ομάδα πραγματοποιεί την προετοιμασία της. Οι πληροφορίες όμως μιλούν για σοβαρούς λόγους, όπως κόντρες με συνεργάτες και παίκτες. Από την πλευρά του ο νέος τεχνικός της ομάδας, Τάκης Κορωναίος, ζήτησε από όλους μια πίστωση χρόνου για να διαμορφώσει προσωπική άποψη όσον αφορά τους ξένους παίκτες που έχει ο σύλλογος και πρόσθεσε: "Πρώτος μας στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία και μετά να χτίσουμε μια ομάδα που δε θα παλεύει κάθε χρόνο για τη σωτηρία της αλλά για κάτι περισσότερο".

Εφτασε στην Ελλάδα ο νέος παίκτης του Αρη, Ντέιβιντ Μπουθ. Ο 28χρονος φόργουορντ θα μεταβεί στη Νάουσα όπου προετοιμάζονται οι "κιτρινόμαυροι". Οσον αφορά την τύχη των δύο παικτών που δοκιμάζονται στη Νάουσα, θα αποφασίσει ο Σούλης Μαρκόπουλος εντός των προσεχών ημερών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο ο, κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου, Σεκόν Ενζέι όσο και ο Τρόι Τρουβιγιόν, έχουν εντυπωσιάσει τον προπονητή του Αρη και δεν αποκλείεται να ενταχθούν σύντομα στην ομάδα της συμπρωτεύουσας.

Και ενώ οι ξένοι ενσωματώνονται στις αποστολές των ομάδων, στον ΠΑΟΚ ακόμα περιμένουν τον Βίκτορ Αλεξάντερ. Ο Αμερικανός έχει αρχίσει να εκνευρίζει τους ανθρώπους του συλλόγου με τη στάση του, οι οποίοι τον περιμένουν πλέον σήμερα να φτάσει στην Ιταλία για να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ομάδα.

Κανονικά συνεχίζεται η προετοιμασία του Περιστερίου στο Καρπενήσι αφού τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί φαίνεται ότι ξεπερνιούνται. Οι Μπακατσιάς και Μπρούγος επανέρχονται στο πρόγραμμα των υπολοίπων παικτών. Αντίθετα με αυτούς, ο Σαντιάγκο Αμπαντ αναχώρησε για την Ισπανία όπου εκεί θα συνεχίσει το πρόγραμμα της αποθεραπείας του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ρυθμούς Μουντομπάσκετ (2010-07-20 00:00:00.0)
Τεστ για... δυνατούς (2002-10-17 00:00:00.0)
Ξανά στην κορυφή (2000-04-12 00:00:00.0)
"Πράσινη" ηρεμία, "ασπρόμαυρο" μπουρίνι (1999-08-03 00:00:00.0)
Πλέει για το λιμάνι (1997-04-25 00:00:00.0)
Φεύγει ο Ιβκοβιτς (1996-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ