Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
"Πράσινη" ηρεμία, "ασπρόμαυρο" μπουρίνι

Διαφορετικό κλίμα στις πρεμιέρες Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Παρουσία όλων των παικτών έγινε χτες η επίσημη "πρώτη" της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ελαφρύ τρέξιμο για περίπου μια ώρα περίπου στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ. Ο νέος προπονητής της ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στους στόχους του συλλόγου αλλά και στο τι πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί των "πρασίνων": "Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι στο πρώτο ραντεβού όλοι είναι εδώ και ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τραυματισμούς. Μπροστά μας πλέον είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας για να φτιάξουμε τη φόρμα της ομάδος και την ομοιογένειά της. Εχουμε μπροστά μας τρεις διαφορετικές διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και στις τρεις. Σίγουρα η σεζόν έχει μεγάλη διάρκεια και το πιο σημαντικό πλέον είναι ότι η ομάδα πρέπει να είναι στην καλύτερή της φόρμα όταν είναι οι πιο σημαντικοί αγώνες. Εχουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες και όλα είναι μαζί μας για να έχουμε μια πολύ καλή σεζόν".

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Θ. Γιαννακόπουλος, τόνισε ότι ο προπονητής είναι "το Α και το Ω για την ομάδα", δίνοντάς του "εν λευκώ" την ομάδα και παροτρύνοντας τους παίκτες να ακούνε τον Ομπράντοβιτς γιατί αυτός είναι το μεγάλο αφεντικό. Για τη διοίκηση είπε ότι είναι κοντά στην ομάδα και θα βοηθήσει όποιον παίκτη έχει οποιοδήποτε πρόβλημα. Επίσης ζήτησε από τους αθλητές του συλλόγου να δίνουν μόνο τον καλό τους εαυτό ώστε να γίνει ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Πρεμιέρα και για τον ΠΑΟΚ σε εντελώς όμως διαφορετικό κλίμα. Η πρώτη συνάντηση "σημαδεύτηκε" από την περίπου 15λεπτη διακοπή που επέβαλαν λίγοι αριθμητικά οπαδοί. Επιτέθηκαν φραστικά στον Ντίνο Αγγελίδη για το... έγκλημα του να 'χει αγωνιστεί στον Αρη! Πάντως ο παίκτης διατήρησε την ψυχραιμία του και απλά επισήμανε: "Δεν είναι σωστό να γίνονται όλα αυτά". Κατά τα άλλα η προπόνηση συνεχίστηκε κανονικά. Από αυτήν έλειπαν οι δύο Αμερικανοί Αλεξάντερ και Εντουαρντς. Ο πρώτος θα επιστρέψει στις 10 Αυγούστου ενώ ο δεύτερος αναμένεται να βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα απόψε. Το Σάββατο η αποστολή του ΠΑΟΚ θα αναχωρήσει για την Ιταλία προκειμένου να συνεχίσει την προετοιμασία.

  • Στον Ολυμπιακό όλα είναι στάσιμα αφού θα περιμένουν μέχρι και σήμερα την απάντηση του Ομπέρτο για το αν θα μείνει στον πειραϊκό σύλλογο ή όχι. Η απάντηση του Αργεντίνου άσου θα δρομολογήσει νέες μεταγραφικές εξελίξεις καθώς αν είναι θετική και παραμείνει στο "λιμάνι" τότε ο στόχος του Γιάννη Ιωαννίδη θα είναι η απόκτηση κάποιου κοντού πλέι μέικερ. Στην περίπτωση όμως που ο Ομπέρτο απαντήσει πως δε θα έρθει στην Ελλάδα, εκτός της προσφυγής που θα κάνει ο Ολυμπιακός για διακοπή συμβολαίου, θα κινηθεί για την απόκτηση κάποιου ξένου σέντερ που θα καλύψει τη θέση του Αργεντίνου.
  • Στην ΑΕΚ επίσης όλοι περιμένουν την απάντηση ενός παίκτη. Η κατάσταση εδώ είναι διαφορετική καθώς η πρόταση που έχει κάνει η Ενωση στον Σκοτ Μπάρελ αναμένεται να γίνει δεκτή από τον παίκτη και έτσι να αγωνίζεται στην προσεχή περίοδο με τα "κιτρινόμαυρα". Αυτό που φοβούνται όμως οι διοικούντες της ΑΕΚ είναι πως ο Αμερικανός θα δελεαστεί από τον κόσμο του ΝΒΑ και δεν αποκλείεται να απορρίψει την ελληνική πρόταση. Ετσι παραμένουν με την αγωνία και με το χέρι... πάνω από το τηλέφωνο.
  • Συνέντευξη Τύπου έδωσαν χτες οι οργανωμένοι οπαδοί του Αρη (SUPER - 3) που έχουν αναλάβει την προεδρία της ΚΑΕ Αρης. Αυτό που τόνισε ο κ. Σαουρίδης είναι ότι για όποια κίνηση κάνουν ως προεδρείο της ΚΑΕ, θα είναι με τη βοήθεια του Δημήτρη Κοντομηνά. Αυτό που θέτουν ως στόχο είναι μια αξιοπρεπής πορεία αντάξια του ονόματος του Αρη.
  • Προετοιμασίας... συνέχεια για την αποστολή του Περιστερίου που βρίσκεται ήδη στο Καρπενήσι. Εκεί βρίσκονται οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας εκτός των Μικ (που έφτασε χτες στην Αθήνα), Αμπάντ και Οκάνσε που το βράδυ αναμενόταν να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα.

Αυτό που χάλασε το κλίμα της προετοιμασίας ήταν ο τραυματισμός του Ιμπέζα που έπαθε ελαφράς μορφής διάστρεμμα, που δε θα τον κρατήσει πολύ μακριά από τα γήπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ