Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ
Ονειρο ήταν και πάει

Εκτός τελικής φάσης η Εθνική. Η κακή πορεία ολοκληρώθηκε με ιταλικό δώρο στη συνδιεκδικήτρια Γαλλία

Γειτονικό χέρι "έκοψε" τις ελπίδες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για είσοδό του στην τελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βόλεϊ ανδρών. Ο λόγος για τους Ιταλούς, οι οποίοι στον κρισιμότατο για την Εθνική μας, αλλά αδιάφορο γι' αυτούς, αγώνα με τη Γαλλία, έχασαν με 3-1 (12-15, 15-7, 15-14, 15-5). Ετσι, η ελπίδα του ομοσπονδιακού τεχνικού Τζιαν Πάολο Μοντάλι, ότι η Εθνική της χώρας του δε θα παραταχθεί με την αναπληρωματική της ομάδα "προδόθηκε".

Οι Ιταλοί έπαιξαν με τους αναπληρωματικούς έναντι των παθιασμένων για νίκη "τρικολόρ" και φυσικά ηττήθηκαν. Ούτε "γάτα, ούτε ζημιά", όμως, για τη "Σκουάντρα αντζούρα", αφού ήδη κατέχει την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο, ενώ η Γαλλία πήρε κι αυτή την πρόκριση, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στον ίδιο όμιλο. Εντονες, όμως, παρά το γεγονός ότι η ευθύνη του αποκλεισμού βαραίνει κατά κύριο λόγο την Εθνική μας, είναι οι αντιδράσεις της ΕΟΠΕ. Η ομοσπονδία σκοπεύει να συγκαλέσει σύντομα, έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει ποια θα είναι η αντίδρασή της στην ενέργεια των Ιταλών να κατεβάσουν την 2η εφτάδα τους.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης δήλωσε: "Οι φίλοι του αθλήματος να είναι βέβαιοι ότι η Ελληνική Ομοσπονδία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που όσο κι αν φανεί παράδοξο, αυτή που θα χάσει τελικά θα είναι η Ιταλική Ομοσπονδία".

* Το "δίδυμο" των Ρουμελιώτη - Μιχαλόπουλου, ήταν οι μεγάλοι νικητές του τελικού του 8ου και τελευταίου τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ που διεξήχθη στη Ζάκυνθο. Στις γυναίκες, στην ίδια διοργάνωση, τον τίτλο κατέκτησαν οι Μπάμπουλη και Μουρζάκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ