Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυρία των αιθέρων

Πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ από την Ιακωβίδου με 4.10 μ.

Εντυπωσιακό για τα ελληνικά χρώματα ήταν το φινάλε του διεθνούς μίτινγκ "Τοφάλεια" που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα. Η Θάλεια Ιακωβίδου με ένα εκπληκτικό άλμα στα 4.10μ. στο επί κοντώ, πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα, καταρρίπτοντας το παλιό των 4.06μ. που κατείχε η Κατερίνα Βολπάνου. Συναρπαστική, όμως, ήταν και η "κόντρα" στο μήκος της Βούλας Τσιαμήτα και της Νίκης Ξάνθου, από την οποία νικήτρια βγήκε τελικά η Τσιαμήτα, με άλμα 6.93, αφήνοντας, έτσι, μία θέση πίσω την Ξάνθου, η οποία πήδηξε στα 6.82μ. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο ακοντιστής Δημήτρης Πολύμερος, που με βολή 81.20μ., έπιασε το όριο για τη συμμετοχή στο παγκόσμιο της Σεβίλλης.

  • Ενα ρεκόρ Ευρώπης 15 ετών... καταρρίφθηκε στο γκραν πρι στίβου της Στοκχόλμης. Το πέτυχε ο Πορτογάλος Αντόνιο Πίντο στα 10.000μ. που κάλυψε την απόσταση σε 27.12.47. Η παλιά επίδοση ήταν 27.13.81 και την είχε σημειώσει ο συμπατριώτης του Φερνάντο Μαμέντε στις 2 Ιούλη του 1984.
  • Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε χτες ο Δημήτρης Κοκότης. Στον Ελληνα άλτη, 4ο στους Πανευρωπαϊκούς το 1998, έγινε μικροχειρουργική επέμβαση στην οσφυική μοίρα της σπονδυλικής στήλης για κήλη - ρήξη εσοσπονδυλίου δίσκου. Τώρα ο αθλητής θ' ακολουθήσει εντατικό πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ