Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΛΗ
Απογοήτευσαν οι παίδες

Ασχημη η παρουσία των μικρών στο 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εντατικοποιείται η προετοιμασία των ανδρών ενόψει του Παγκοσμίου, που θα γίνει το Σεπτέμβρη στην ΑΘήνα

Με την τέταρτη θέση που κατέλαβε ο Γιώργος Ζαμπράκας στην κατηγορία των 85 κιλών ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης παίδων, που έγινε στο Νικόμπινγκ της Δανίας. Η χώρα μας με 11 βαθμούς πήρε τη 14η θέση στη γενική κατάταξη, όπου πρώτευσε η Τουρκία (69β.). Η συνολική παρουσία απογοήτευσε τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Αριστείδη Ρουμπινιάν, που μίλησε για εντατικοποίηση των προπονήσεων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας με σκοπό να προσεγγιστούν οι πρωταγωνίστριες χώρες.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα που έκανε ο Ζαμπράκας κερδίζοντας τον Αμερικανό Τζεστίν Μίλαρντ με 4 - 0, δεν είχε συνέχεια. Ο Ελληνας αθλητής "σκόνταψε" στα ημιτελικά όπου έχασε από τον Ρώσο Μπαρόεβ με 5 - 0 μένοντας εκτός τελικού. Η παρουσία του αθλητή από τον Πανελλήνιο στο βάθρο απωλέσθηκε με τη νέα ήττα του στο μικρό τελικό από τον Γεωργιανό Ραμάζ Νοζάντζε με 10 - 0 στα σημεία. Στα προκριματικά αποκλείστηκαν, τόσο ο Γιώργος Αποστολόπουλος (100 κ.), όσο και ο Γιώργος Δήμου (76 κ.). Ο πρώτος ηττήθηκε από τον Τούρκο Σετινουρέκ με 10 - 0, ενώ ο δεύτερος έχασε από τον Ρώσο Κουράκοβ με 4 - 0.

Στο μεταξύ, στο Μαραθώνα είναι ο επόμενος σταθμός για την προετοιμασία των Ελλήνων παλαιστών ενόψει του 45ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ελληνορωμαϊκής πάλης ανδρών που θα διεξαχθεί στη χώρα μας από 23 έως 26 Σεπτέμβρη. Υστερα από την Κρήτη, όπου ασχολήθηκαν με τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, οι Ελληνες παλαιστές βρίσκονται ήδη σε αθλητικό κέντρο του Μαραθώνα όπου συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία τους.

Κύριος στόχος των αθλητών μας στους αγώνες που θα γίνουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε περίπου ενάμιση μήνα η εξασφάλιση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Σίδνεϊ. Οπως ανέφερε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Κώστας Θάνου, "είμαστε όλοι προσηλωμένοι στις προπονήσεις μας και φροντίζουμε για το πώς θα εκπροσωπήσουμε καλύτερα τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως τον Σεπτέμβριο οι φίλαθλοι θα νιώσουν πολύ περήφανοι για μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ