Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
Θετικά μηνύματα

Υποσχέσεις για το μέλλον άφησε η ελληνική παρουσία. Μελανό σημείο η κόντρα διοίκησης - αθλητών

Ελπιδοφόρα για το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης στην Ευρώπη είναι τα μηνύματα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Οι Μπλιάμου, Σαρακατσάνη, Καβαρνού και Μαχαίρα σημείωσαν πανελλήνιο ρεκόρ στα 4Χ100 μεικτής με χρόνο 4.21.63, καταρρίπτοντας το 4.22.22 που πριν πέντε χρόνια είχαν πετύχει οι Κλέπκου, Σαρακατσάνη, Πουλοπούλου και Μαχαίρα. Δυστυχώς, όμως, για τις Ελληνίδες αθλήτριες το πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσαν δε στάθηκε ικανό να τους δώσει το εισιτήριο για τα τελικά, αφού κατέλαβαν τη 13η θέση ανάμεσα σε 15 ομάδες και αποκλείστηκαν. Αντίθετα ο Νίκος Συρανίδης αγωνίστηκε στον τελικό των καταδύσεων όπου και πήρε την 9η θέση με 347.76β.

Ρεκόρ κόσμου πέτυχε στην αυλαία του 24ου πρωταθλήματος η Γερμανίδα Σάντρα Φέλκερ στα 50μ. ύπτιο, η οποία με χρόνο 28.71 συνέτριψε το παλιό που η ίδια κατείχε με 28.78. Εκπληκτική η παρουσία του Ολλανδού Φαν ντε Χούνγκενμπαντ που συγκέντρωσε 6 χρυσά μετάλλια από τις συμμετοχές του στα 50μ. ελεύθερο, στα 4Χ100 μεικτής, στα 4Χ100 ελεύθερο, στα 50μ. πεταλούδας, στα 100μ. ελεύθερο και στα 200μ. ελεύθερο. Αξίζει να τονιστεί ότι ο Ολλανδός κολυμβητής λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το ρεκόρ μεταλλίων που μέχρι σήμερα κατέχει ο Αμερικανός Μαρκ Σπιτς με τα 7 χρυσά που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του 1972 στο Μόναχο.

Πάντως αν και οι Ελληνες αθλητές τα πήγαν καλά στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο μαύρη σελίδα για το άθλημα αποτέλεσε η διαμάχη του γενικού γραμματέα της ΕΚΟΦ, Δημήτρη Σαρακατσάνη, με τέσσερις Ελληνες αθλητές. Ολα ξεκίνησαν, όταν ο Δ. Σαρακατσάνης ζήτησε από τους Μαγγανά, Γιαννιώτη, Παπαδάκη και Ποπώτα να πετύχουν καλή επίδοση στον τελικό 4Χ200μ. ελεύθερο. Από την πλευρά τους, οι τέσσερις κολυμβητές ανέφεραν, ότι δύο εξ αυτών δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο, αφού όπως δήλωσαν δεν είναι "διακοσάρηδες". Ετσι, καθώς η φιλονικία πήρε μεγάλες διαστάσεις, η ελληνική ομάδα αποσύρθηκε από τα τελικά. "Αυτό δε θα περάσει απαρατήρητο. Δεν μπορεί κάθε αθλητής να κάνει το κοντό και το μακρύ του", δήλωσε λίγο μετά την άφιξή του στη χώρα μας ο Δ. Σαρακατσάνης, ενώ ο Δημήτρης Μαγγανάς είπε: "Είχαμε πρόβλημα, γιατί δε ρωτηθήκαμε. Εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι για το 200άρι".

  • Με τη συμμετοχή 344 κολυμβητών από 68 σωματεία, αρχίζει σήμερα στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, το 68ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ κατηγορίας ανδρών - γυναικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ