Σάββατο 14 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικό πολιτιστικό συλλαλητήριο

Εξω από τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτιου το ερχόμενο Σάββατο στις 7.00 μμ, σε νέο φιλειρηνικό αγωνιστικό ραντεβού, καλούν οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας

Αλλο ένα αγωνιστικό, μαχητικό και αυτή τη φορά και πολιτιστικό ραντεβού δίνουν το ερχόμενο Σάββατο 21 Αυγούστου οι αγωνιστές της ειρήνης με το μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και φιλειρηνική πολιτιστική εκδήλωση έξω από τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτιου, στις 7.00 μμ,που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Το γνώριμο σημείο συνάντησης, σύμβολο της υποτέλειας στους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστές, έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο του μαχόμενου κινήματος ειρήνης και θα βρεθεί και στο μέλλον.

Οι Επιτροπές Ειρήνης, σε διακήρυξη - κάλεσμά τους προς το λαό της περιοχής, σημειώνουν μεταξύ άλλων:

"Ούτε μια στιγμή δεν πρέπει να σταματήσει ο αγώνας εναντίον της νέας βαρβαρότητας. Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση γιατί πρωτοστατεί στην εφαρμογή του ολοκληρωτισμού του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών,στα Βαλκάνια και σε όλη την περιοχή από την Κασπία έως τη Μέση Ανατολή. Την καταγγέλλουμε, γιατί συνεχίζει να προκαλεί τις φιλειρηνικές παραδόσεις του λαού μας και τα συναισθήματά του της αλληλεγγύης προς τους λαούς της Βαλκανικής. Η κυβέρνηση προκαλεί όταν επισκέπτεται το Κοσσυφοπέδιο της ΝΑΤΟικής κατοχής και νομιμοποιεί τις σφαγές και την τρομοκρατία.

Ο ελληνικός λαός αντιστέκεται και δεν παραχωρεί τίποτε από τα κυριαρχικά του δικαιώματα.Καταγγέλλει και αντιπαλεύει εκείνους που κάνουν τη χώρα ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των γκρίζων ζωνών. Το Ακτιο ανήκει στο λαό της περιοχής. Σήμερα διαδηλώνουμε με εκδηλώσεις πολιτισμού για να μη γίνει ποτέ ξανά το Ακτιο ορμητήριο των φονιάδων. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην ανανεώσει τη συμφωνία των ξένων βάσεων που σχεδιάζεται για το Σεπτέμβριο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ