Σάββατο 14 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο χώρο της Ιστορίας

Από Δευτέρα έως και Παρασκευή, συνεχίζεται στις 17.00 η ενδιαφέρουσα σειρά της ΝΕΤ "Στο χώρο της ιστορίας", σε σκηνοθεσία Διονύση Γρηγοράτου: Ετσι, αύριο Δευτέρα, θα παρουσιαστεί το επεισόδιο με τίτλο: "Η Ελλάδα στο κατώφλι του Πολέμου".Η έκρηξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το Σεπτέμβρη του 1939 με επίθεση των ναζί στην Πολωνία. Το καθεστώς Μεταξά, αμήχανο να παρακολουθήσει τα γεγονότα και οι σαρωτικές νίκες των Γερμανών ενθαρρύνουν τη δικτατορία να προπαγανδίζει την "παθητική ουδετερότητα "και την ...ψυχική αποστράτευση.

Την Τρίτη θα παρουσιαστεί "Η μεγάλη πορεία του Πολέμου".Στις 15/10/1940, το πολεμικό συμβούλιο του Ντούτσε αποφασίζει την επίθεση κατά της Ελλάδας. Παρά τον τορπιλισμό της "Ελλης", το καθεστώς Μεταξά αντιδρά σπασμωδικά, συνεχίζοντας την πολιτική της παθητικής ουδετερότητας με... νευρικότητα.

Την Τετάρτη, θα προβληθεί "Ο πόλεμος συνεχίζεται στην Αλβανία".Η ευφορία και ο ενθουσιασμός στην Ελλάδα από τις νίκες του ελληνικού στρατού στην Αλβανία δημιουργούν αντίκτυπο στην Ευρώπη. Η αυγή του 1941 προμηνύει άσχημα γεγονότα για την Ελλάδα, καθώς ο Χίτλερ από τις 17 Δεκέμβρη του 1940 έχει υπογράψει τη διάταγμα με τον Κωδικό: "Επιχείρηση Μαρίτα", που περιλαμβάνει και την επίθεση στην Ελλάδα. Ο Ιωάννης Μεταξάς πεθαίνει.

Την Πέμπτη, θα προβληθεί "Η ιταλική επίθεση και η γερμανική εμπλοκή",ενώ την Παρασκευή θα παρουσιαστεί η εκπομπή "Η κατάρρευση του μετώπου".Η τέχνη της φωτογραφίας...

...συνεχίζεται και αύριο Δευτέρα από τη ΝΕΤ, στις 19.00, η σειρά με την εκπομπή "Το χρώμα".Ο φωτογράφος και συγγραφέας Πλάτων Ριβέλλης παρουσιάζει την πορεία της τέχνης της φωτογραφίας, από τη γέννησή της μέχρι σήμερα, θίγει τα καλλιτεχνικά προβλήματα που προκαλεί η παρουσία της και προσεγγίζει το έργο μερικών τηλεοπτικών εκπομπών, όπου συνεργάζονται η φωτογραφία με το λόγο. Στην εκπομπή, ο ομιλητής αναλύει τις προκλήσεις που θέτει το χρώμα στους αισθητικούς προβληματισμούς της φωτογραφίας. Παρουσιάζει, επίσης, τα έργα των: Γουίλιαμ Αλαρντ, Αλεξ Γουέμπ, Λουίτζι Γκίρι, Λικ Κροκέρ και Μπρους Ντάβιντσον. Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης. Ερευνα - κείμενα και παρουσίαση: Πλάτων Ριβέλλης.

Ο άνθρωπος και ο πλανήτης Από την ενδιαφέρουσα σειρά της ΝΕΤ, που προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις 11.00 θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις σχέσεις του ανθρώπου με τον πλανήτη του, με ένα νέο, έξυπνο τρόπο, που, πέρα από την επιστημονική και τεχνολογική του διάσταση, μιλά με εύληπτο λόγο για τα προβλήματα του περιβάλλοντος. Επίσης, αναλύονται θέματα, που αφορούν την ανακύκλωση των σκουπιδιών η την ανακύκλωση της κοραλλιογενούς ζώνης. Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην Αφρική, στον Ειρηνικό, στον Βόρειο Καναδά και την Ευρώπη. Μερικά από τα θέματα της σειράς είναι: "Το τροπικό δάσος". "Φοίνικας". "Το θαυματουργό φυτό". "Ψαρεύοντας". "Από το αγκίστρι στο ραντάρ", "Ανακύκλωση", "Θέρμανση από τις φυσικές πηγές".
Η Ρούμπι Γουόξ συναντά...

....είναι ο τίτλος των εκπομπών του BBC του 1997, με συνεντεύξεις ηθοποιών, όπως η Τζέιν Σέιμου, η Σάρον Στόουν, ο Τομ Χανκς, Η Ελεν Μίρεν, ο Σαξ Κλοντ Βαν Νταμ και πολλοί άλλοι αστέρες της 7ης Τέχνης. Η Ρούμπι Γουόξ, η οποία έχει βραβευτεί ως η καλύτερη κωμική ηθοποιός και παρουσιάστρια της Μεγάλης Βρετανίας, καταφέρνει πάντα να εκμαιεύσει από τους καλεσμένους της τα μυστικά τους. Τώρα ποιος ενδιαφέρεται για τα μυστικά τους, αυτό είναι άλλο θέμα. Τρίτη στις 21.00 από την ΕΤ-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ