Τετάρτη 18 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εντός και εκτός

Ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων (ΟΕΘ) του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), θέλοντας να τιμήσει τα 80 χρόνια παρουσίας του στον Πολιτισμό και στην Τέχνη, παρουσιάζει, φέτος, τον "Οθέλλο" του Σαίξπηρ,σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.Με την παράσταση αυτή, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη και την Πέμπτη (9μ.μ.) στο θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη", ανοίγει η αυλαία του "12ου Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα".Η μετάφραση είναι του Οδυσσέα Νικάκη και του Ιάνη Κελαδινού,τα σκηνικά του Ανδρέα Σαραντόπουλου,τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ,η μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου,η κίνηση του Συμεών Πάτροκλου και οι ξιφασκίες του Γεννάδιου Πάτση.Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Τάκης Χρυσικάκος, Δημήτρης Καμπερίδης, Μπέττυ Βαλάση, Μαριάνθη Σοντάκη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Γιώργος Μούτσιος,κ. ά. Τα εισιτήρια κοστίζουν 5.000 και 3.000 (νεανικά) δραχμές.

  • Η "Θεατρική κατάθεση" του Χρήστου Καλαβρούζου θα παρουσιάσει την παράσταση "Αποφασίζω να δικαιώσω τους ανθρώπους",στις 25 Αυγούστου στη Σαλαμίνα. Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στις μαρτυρίες και τα βιώματα από τα "Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη". Την επιλογή των κειμένων έκανε ο Χρήστος Καλαβρούζος,ο οποίος και ερμηνεύει με ξεχωριστό τρόπο. Η παράσταση θα παιχτεί επίσης, στις 3 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Χαλκηδόνα στην Αθήνα και στις 6 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Πάτρας.
  • Την "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη,σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη,παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε συνεργασία με το "Θέατρο της Ανοιξης", σήμερα, στο Θέατρο "Ν. Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο και αύριο στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά. Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη, τα σκηνικά - κοστούμια της Αγνής Ντούτση και η μουσική του συγκροτήματος "Αβατον". Παίζουν: Αγγελος Αντωνόπουλος, Πέμυ Ζούνη, Χρυσάνθη Δούζη, Χάρης Σώζος, κ. ά.
  • Η "Τερέζα" του Φρέντυ Γερμανού,με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής,θα βρίσκεται, σήμερα στο θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης και αύριο, στη Βέροια. Παίζουν: Νάντια Μουρούζη, Νίκος Κούρος, Αίας Μανθόπουλος,κ. ά.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης θα δώσει σήμερα παράσταση στη Βέροια και αύριο στην Εδεσσα, με το έργο του Γκολντόνι "Καυγάδες στην Κιότζα",που ανεβαίνει σε μετάφραση Βαγγέλη Ηλιόπουλου,σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου,μουσική και τραγούδια Διονύση Τσακνή,σκηνικά Αριάδνης Βοζάνη,κοστούμια Αννας Μαχαιριανάκη,χορογραφίες Βασίλη Μυριανθόπουλου.Παίζουν: Ζαχαρίας Ρόχας, Μαριάνα Τουμασάτου, Πασχάλης Τσαρούχας, Μαρίνα Ψάλτη, Χρήστος Κελαντώνης,κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ