Τετάρτη 18 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φλερτάροντας τον... ταχυδρόμο

To ατμοσφαιρικό φιλμ νουάρ του Τάι Γκάρνετ "Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δύο φορές" θα μεταδώσει απόψε στις 22.00 η ΝΕΤ.Η κλασική ιστορία ενός τριγώνου, που θα οδηγήσει στο φόνο και σε απρόβλεπτες συνέπειες για τη ζωή των ηρώων. Ενας περιπλανώμενος αλήτης φθάνει σ' ένα καφέ που ιδιοκτήτης του είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας. Ο ιδιοκτήτης όμως έχει μια όμορφη και αισθησιακή γυναίκα. Ο περιπλανώμενος άνδρας θα μείνει μαζί τους για να βοηθάει τον ηλικιωμένο στις δουλιές. Δε θα αργήσει, όμως, να αναπτυχθεί ένας τρελός έρωτας ανάμεσα σε αυτόν και τη νεαρή γυναίκα. Μια γυναίκα αισθησιακή, που έχει βαρεθεί τη ζωή που ζει και η οποία είναι μια καθημερινή ρουτίνα και αναζητά το καινούριο και έναν τρόπο ζωής πιο συναρπαστικό, μακριά από το μαγαζί του άνδρα της. Οι δυο παράνομοι εραστές για να μπορέσουν να ζήσουν τον έρωτά τους ελεύθερα, δε θ' αργήσουν να σχεδιάσουν τη δολοφονία του συζύγου. Η ιδέα του φόνου από τη στιγμή που μπήκε στο μυαλό τους, κάποια στιγμή θα γίνει πράξη. Ο εισαγγελέας υποπτεύεται το ζευγάρι, αλλά δεν έχει αποδείξεις για την ενοχή τους. Τους αφήνει ελεύθερους, αλλά οι δύο εραστές δε θα μπορέσουν να ζήσουν την ελευθερία, το φάντασμα του συζύγου θα τους κυνηγά και η μοίρα στο τέλος θα τους παίξει άσχημο παιχνίδι. Το ερωτικό τρίγωνο ερμηνεύουν η Λάνα Τάρνερ, ο Τζον Γκάρφιλντ και ο Σέσιλ Κελαγουέι.

"Σιρανό ντε Μπερζεράκ".Μεταφορά στην οθόνη του έργου του Εδμόνδου Ροστάν, με ήρωα τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ, τον δεινό ξιφομάχο και καυγατζή με τη μεγάλη μύτη. Μπορεί να είναι άσχημος, αλλά είναι ένας άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα, ένας ποιητής με έναν ιδιαίτερο λόγο. Εριστικός και εκδικητικός, αλλά και μεγαλόψυχος όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Η μεγάλη του μύτη και το πρόσωπό του που δεν είναι ωραίο, τον εμποδίζουν να εκφράσει το μεγάλο του έρωτα στην αγαπημένη του, όμορφη Ρωξάνη. Στην περίπτωση αυτή είναι άτολμος και δεν μπορεί να της μιλήσει για το πάθος του. Εξαιρετικός οΖεράρ Ντεπαρντιέ που τιμήθηκε με το α βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών το 1990 για την ερμηνεία του στο ρόλο του Σιρανό ντε Μπερζεράκ. Το ρόλο της Ρωξάνης υποδύεται η Αν Μπροσέ. Η σκηνοθεσία είναι του Ζαν Πολ Ραπενό. (ΕΤ - 3 22.00)

"Φλερτάροντας τη ζωή".Αμερικανική ταινία του Μάικλ Νίκολς. Υστερα από ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης από ναρκωτικά, η ηθοποιός Σούζαν Βέιλ αρχίζει αγώνα για να ξαναφτιάξει τη ζωή της και να συνεχίσει την καριέρα της. Οι παραγωγοί αρνούνται να την προσλάβουν, αλλά τελικά δέχονται υπό τον όρο να μείνει με τη μητέρα της, μια δημοφιλή ηθοποιό, παλιά δόξα της οθόνης. Η αναγκαστική συμβίωση των δύο γυναικών είναι προβληματική, αλλά κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να παραμερίσουν τις διαφορές τους. Η ταινία βασίζεται στις προσωπικές εμπειρίες της Κάρι Φίσερ, κόρης της Ντέμπι Ρέινολντς. Πρωταγωνιστούν η Μέριλ Στριπ και η Σίρλεϊ Μακ Λέιν. (ΑΝΤΕΝΝΑ 24.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ