Τετάρτη 18 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΥΚΕΩΝ
Στη Βραζιλία σε διεθνές φολκορικό φεστιβάλ

Στη Βραζιλία βρίσκεται το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Συκεών Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας επίσημα τη χώρα μας στο "13ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ της Πράια Γκράντε", που διεξάγεται στο Σάο Πάολο από τις 13 μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Στη διοργάνωση, που αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ παράδοσης και λαϊκής τέχνης της Νότιας Αμερικής και είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη και Φιλία των λαών, παίρνουν μέρος συγκροτήματα από 15 χώρες από όλο τον κόσμο. Κατά την παραμονή του στη Βραζιλία το χορευτικό συγκρότημα του δήμου, εκτός από τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ και τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Σάο Πάολο, θα έχει επαφές και με την κοινότητα των απόδημων της χώρας. Σκοπός των επαφών που θα έχει η αντιπροσωπεία του δήμου με την ελληνική κοινότητα, τις τοπικές αρχές, αλλά και τα μέλη των ξένων αποστολών, είναι, κυρίως, η σύσφιξη των σχέσεων του δήμου με αντίστοιχες οργανώσεις και η προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσής μας.

Η επαφή με το ζωντανό κομμάτι του εκεί απόδημου ελληνισμού προσδίδει και μια άλλη σοβαρή διάσταση στο υπερατλαντικό αυτό ταξίδι, αφού είναι σίγουρο ότι θα αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας για την Ελλάδα και θα συμβάλει στη δημιουργία χρήσιμων, μόνιμων σχέσεων και ανταλλαγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ