Σάββατο 21 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 40.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ!
ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
ζει μέσα στα ερείπια ο τουρκικός λαός

Αμεση είναι η ανάγκη αποστολής στους σεισμόπληκτους ιατροφαρμακευτικού υλικού, ρουχισμού, αντισκήνων και άλλων ειδών, τονίζει σε επιστολή του προς το ΚΚΕ το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας

"Μια από τις σοβαρότερες καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας...", χαρακτήρισε το σεισμό που έπληξε τη Βορειοδυτική Τουρκία ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής, Μπ. Ετσεβίτ. Πραγματικά, χτες, οι θλιβεροί αριθμοί πήραν καινούριες εφιαλτικές διαστάσεις. Ενώ επίσημα ανακοινωνόταν πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 10.059, ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, Σ. Πιάτσι, σε συνέντευξή του στη Γενεύη ισχυρίστηκε ότι οι νεκροί μπορεί να υπερβούν τους 40.000. Ο Σ. Πιάτσι δήλωσε, επίσης, ότι η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε τον ΟΗΕ πως 35.000 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας (ΚΕΑ) σε μήνυμά του προς το ΚΚΕ τονίζει πως "υπάρχει επείγουσα ανάγκη ιατροφαρμακευτικής βοήθειας, υλικών πρώτων βοηθειών, αντιβιοτικών, βιταμινών, ειδών ρουχισμού, αντισκήνων, υπνόσακων κλπ.".


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ