Σάββατο 21 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα στο Ακτιο το αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού

Στις 7 μ.μ., έξω από τη ΝΑΤΟική βάση, πραγματοποιείται το μεγάλο συλλαλητήριο και η φιλειρηνική πολιτιστική εκδήλωση των Επιτροπών Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας, ενάντια στην παρουσία των ξένων βάσεων, για να φύγουν οι ευρωατλαντικοί φονιάδες από την περιοχή και τα Βαλκάνια

Τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στην περιοχή των Βαλκανίων, καταγγέλλουν για άλλη μια φορά σήμερα οι αγωνιστές του μαχόμενου κινήματος ειρήνης. Το νέο αυτό αγωνιστικό "παρών" δίνουν στις 7 μ.μ. στο μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και φιλειρηνική πολιτιστική εκδήλωση έξω από τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου,που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας.Η αγωνιζόμενη Ελλάδα που δε συναινεί, που αγωνίζεται και απαιτεί να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες από τη γειτονιά μας, να φύγουν οι βάσεις από τη χώρα μας και να σταματήσει κάθε συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτών στα τάγματα κατοχής και επιβολής της"ιμπεριαλιστικής ειρήνης", θα είναι εκεί, "παρούσα".

Με τον πολιτισμό της ειρήνης και την ευγενική συμμετοχή πολλών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων της περιοχής, θα δώσει άλλη μια πληρωμένη απάντηση στους ιμπεριαλιστές φονιάδες και τους υποταχτικούς τους.

Οπως επισημαίνουν στο κάλεσμά τους οι αγωνιστές της ειρήνης: "Το Ακτιο ανήκει στο λαό της περιοχής. Ο ελληνικός λαός αντιστέκεται και δεν παραχωρεί τίποτε από τα κυριαρχικά του δικαιώματα.Καταγγέλλει και αντιπαλεύει εκείνους που κάνουν τη χώρα ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των γκρίζων ζωνών. Απαιτεί από την κυβέρνηση να μην ανανεώσει τη συμφωνία των ξένων βάσεων που σχεδιάζεται για το Σεπτέμβριο".

  • Για τη μεταφορά των αγωνιστών της ειρήνης στο χώρο του συλλαλητηρίου, οι Επιτροπές δρομολογούν πούλμαν από τα Γιάννενα στις 4.45 μ.μ., από την Πλατεία Νομαρχίας και από την Αρτα στις 5 μμ από την Πλατεία Κιλκίς.
Φιλειρηνικές προετοιμασίες στη Λάρισα

Στη Λάρισα, που ετοιμάζονται να εγκαινιαστούν τα 2 νέα ΝΑΤΟικά στρατηγεία, το φιλειρηνικό κίνημα ετοιμάζει την απάντησή του. Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Φορέων Κατά του Πολέμου πραγματοποιεί σειρά από εκδηλώσεις:

  • Μεγάλη συναυλία την Τετάρτη 25 Αυγούστου,στην Πλατεία Ταχυδρομίου στις9 μ.μ..
  • Την Παρασκευή 27 Αυγούστου,στις 9 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου διοργανώνει στρογγυλό τραπέζι με εισηγητές την Λιάνα Κανέλλη,δημοσιογράφο, τον Ζήση Παπαδημητρίου,καθηγητή Πανεπιστημίου και τον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη,καθηγητή Πανεπιστημίου, με θέμα: "Ο ρόλος των ΝΑΤΟικών Στρατηγείων στη νέα δομή του ΝΑΤΟ και οι επιπτώσεις από τη λειτουργία τους στην εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, στην κοινωνική και πολιτική ζωή της περιοχής και στο φυσικό περιβάλλον".
  • Και μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στον Τύρναβο, προγραμματίζεται την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ