Σάββατο 21 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χτες είχε Αλβανία, Τουρκία και... "κομισάριους"

Η Ελλάδα δε θα φέρει αντίρρηση σε μια έκτακτη χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, δήλωσε χτες ο Γ. Παπανδρέου, μετά τη σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι το μπλοκάρισμα του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου ΕΕ - Τουρκίας, που ακολουθεί η κυβέρνηση, θα συνεχιστεί.

Στη σύσκεψη, όπου κύριο θέμα της ήταν η προετοιμασία της επίσκεψης του Κ. Σημίτη στα Τίρανα, την ερχόμενη Τρίτη, συζητήθηκε η εκταμίευση του ελληνικού δανείου των 20 δισ. προς την Αλβανία, καθώς και η σύσταση ελεύθερης ζώνης συναλλαγών 25 χιλιομέτρων εντός των συνόρων μεταξύ των δυο χωρών. Παράλληλα, ο Κ. Σημίτης θα επιχειρήσει να πείσει τους συνομιλητές του ότι η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης δε θίγει τους πραγματικούς μετανάστες.

Εσωκομματικές γκρίνιες

Οσον αφορά τώρα το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει σε υπουργούς η σύσταση της επιτροπής για τη σύνθεση κόμματος - κυβέρνησης. Κάποιοι μιλούν για επιβολή κομματικών "κομισάριων" στην κυβέρνηση, ενώ η συμμετοχή του Θ. Τσουκάτου στην επιτροπή, δημιουργεί επιπλέον "γκρίνιες". Η έκταση, που πήρε το ζήτημα ανάγκασε χτες τον Κ. Σκανδαλίδη - που ηγείται της επιτροπής - να δηλώσει ότι η επιτροπή "έχει καθαρά ρόλο επικουρικό" και πως δεν υπάρχει σκέψη για "επιτροπία ή έλεγχο" της κυβέρνησης.

Πληροφορίες, δε, φέρουν τον Κ. Σημίτη να έχει ενοχληθεί από τις αντιδράσεις, που προκάλεσε η απόφασή του για τη σύσταση της επιτροπής, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες, να ανακοινώσει "μέτρα" για την ενίσχυση - αυτή τη φορά - του ρόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ