Σάββατο 21 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
"Υπάρχει επείγουσα ανάγκη βοήθειας"

Επιστολή - έκκληση του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας

Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες έγινε στις 19 Αυγούστου 1999 τηλεφωνική επικοινωνία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ με το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας (ΚΕΑ). Το ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπάθειά του στα θύματα του σεισμού και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα της γειτονικής χώρας. Ενημέρωσε, επίσης, για τις πρωτοβουλίες συμπαράστασης των κομμουνιστών και σειράς μαζικών οργανώσεων. Εξέφρασε την ετοιμότητα των Ελλήνων κομμουνιστών να κλιμακώσουν και να συμβάλουν πιο συγκεκριμένα στην προσπάθεια αυτή.

Ο εκπρόσωπος του ΚΕΑ πληροφόρησε ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν πολλά μέλη και στελέχη του κόμματος, όπως και για το γεγονός ότι πολλά από τα γραφεία του κόμματος έχουν καταστραφεί.

Στη συνέχεια, το ΚΕΑ έστειλε στις 20 Αυγούστου το παρακάτω μήνυμα στο ΚΚΕ:

"Επείγουσα έκκληση για ιατροφαρμακευτική βοήθεια από το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας

Αγαπητοί σύντροφοι,

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού της περασμένης Τρίτης, ειδικά τώρα που είναι σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης. Ηδη πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 20.000 είναι βαριά τραυματισμένοι. Εκτιμάται ότι οι περισσότεροι από τους 25.000 εγκλωβισμένους θα χάσουν τη ζωή τους λόγω των ανεπαρκών μέτρων διάσωσης. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Το κόμμα μας ξεκίνησε μια καμπάνια βοήθειας στην περιοχή του σεισμού όπου είναι εγκαταστημένο το 45% της βιομηχανίας της χώρας και όπου διαμένει το μεγαλύτερο μέρος των καλύτερα εκπαιδευμένων και ειδικευμένων εργαζόμενων της Τουρκίας. Αν και δεν έχουμε καμιά εμπειρία από επιχειρήσεις διάσωσης και βοήθειας, προσπαθούμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τους άστεγους και να προωθήσουμε ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους τραυματίες και αρρώστους.

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη ιατροφαρμακευτικής βοήθειας, υλικών πρώτων βοηθειών, παυσίπονων, αντιβιοτικών, βιταμινών κ. λπ., ειδών ρουχισμού, αντισκήνων, υπνόσακων.

Για περισσότερες πληροφορίες σας παρακαλούμε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα(+) 90532413 3953 ή (+) 902122518982 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ertugrulk

  • garanti.net.tr και ekurkcu
  • hotmail.com.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Ερτουγκρούλ Κουρκτσού,

μέλος της ΚΕ του ΚΕΑ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ