Πέμπτη 26 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Ντάβιτς: "Κανένα πρόβλημα για εκλογές... Ψεύτικες οι φήμες"

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Ο Ιβιτσα Ντάβιτς, εκπρόσωπος του κυβερνώντος σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, επανέλαβε χτες την ετοιμότητα της κυβέρνησης για εκλογές, αρνούμενος ωστόσο τις φήμες και τα δημοσιεύματα του Τύπου πως θα μπορούσαν να στηθούν πρόωρα κάλπες τον ερχόμενο Νοέμβρη.

"Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αρχίσει την επίσημη διαδικασία για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών" είπε ο Ντάβιτς μιλώντας χτες στο πρακτορείο "Ασοσιέιτεντ Πρες", επισημαίνοντας πως "στη χώρα υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα". Εντούτοις, επανέλαβε πως "εάν οι άλλοι (δηλαδή η αντιπολίτευση) θέλουν εκλογές, κανένα πρόβλημα"...

Το περασμένο 24ωρο, η εφημερίδα του Βελιγραδίου "ΜΠΛΙΤΣ" δημοσίευε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το διχασμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκ των οποίων ορισμένα ζητούν εκλογές δίχως άλλο όρο και άλλα (όπως το "Δημοκρατικό Κόμμα" του Ζόραν Τζίντζιτς) αντιτίθενται στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εφόσον ο Μιλόσεβιτς παραμένει στην εξουσία. Το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει πως το "Σοσιαλιστικό Κόμμα" του Μιλόσεβιτς και τα άλλα δύο μικρότερα κόμματα που συμμετέχουν στη σερβική κυβέρνηση θα αποφασίσουν και θα κηρύξουν εκλογές στις 7 Νοέμβρη, ενώ προηγουμένως δεν αποκλείεται να έχουν κηρύξει και πρόωρες δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ