Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δε θα τους αφήσουμε σε "χλωρό κλαρί"

Είναι γνωστό και μη αμφισβητήσιμο ότι οι ΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές και οι κάθε λογής υποτακτικοί τους, όπως η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο την παραμικρή ευαισθησία σε ό,τι αφορά ιστορικούς επετείους. Ετσι, τα 60 χρόνια που έκλεισαν χτες από τη μαύρη επέτειο της έναρξης του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που στοίχισε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, δε σημαίνουν γι' αυτούς τίποτε. Οπως και η παγκόσμια ημέρα δράσης των συνδικάτων και των εργατών για την ειρήνη, που καθιερώθηκε αμέσως μετά τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ευρωαντλαντικοί και κυβέρνηση επέλεξαν τη μέρα αυτή, για να ανακοινώσουν και επισήμως τη λειτουργία των νέων στρατηγείων του ΝΑΤΟ, στη Λάρισα.

Μάλιστα, η δουλοφροσύνη των κυβερνώντων στους σημερινούς πολεμοκάπηλους μακελάρηδες των Βαλκανίων και όλου του κόσμου, φτάνει στο σημείο, να χτυπιέται βάναυσα ο Ελληνας αγωνιστής - εχθρός για αυτούς - λαός, επειδή δε δέχεται να παραχωρήσει σπιθαμή από τα εδάφη της πατρίδας μας, για να γίνει ορμητήριο των νέων ΝΑΤΟ-ναζίδων. Φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιούν χημικά και γκλοπ, για να αναχαιτίσουν αγωνιστές πατριώτες, που επιμένουν να υψώνουν, στις βάσεις - φέουδα των ιμπεριαλιστών, την ελληνική σημαία. Αυτό έγινε την Τρίτη το βράδυ έξω από το νέο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο, όπου για άλλη μια φορά διαδήλωσαν χιλιάδες αντιιμπεριαλιστές - φιλειρηνιστές.

Στους Ελληνες εργαζόμενους που αγωνίζονται για την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, που αντιδρούν στη συμμετοχή και τη συνενοχή της χώρας στα σύγχρονα εγκλήματα, απαγορεύεται η διέλευση σε ελληνικό έδαφος, η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας. Ομως στην κυβέρνηση, που αναζητεί ρόλο μικροϊμπεριαλιστή, για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας στην περιοχή, επιτρέπεται να παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στην ευρωαντλαντική συμμορία. Με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, που υπέγραψε, εκχωρεί στους Αμερικανούς τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου, αφού αυτός που αποφασίζει για τα επιχειρησιακά όρια του στρατηγείου της Λάρισας, είναι το στρατηγείο της Νάπολης, δηλαδή οι Αμερικανοί.

Επίσης, προχωράει στην ανανέωση της συμφωνίας παραμονής των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων. Αυτής του Ακτιου, με τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη, που υπέδειχναν τους στόχους στη διάρκεια του βρώμικου πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας. Του Αράξου, που "φιλοξενεί" πυρηνικά όπλα. Της Σούδας, που είναι το ορμητήριο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Κι εδώ ανακύπτει τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα, με ποιο δικαίωμα και δικαιοδοσία, η κυβέρνηση και όσοι συναινούν και ανέχονται την πολιτική της, υποσκάπτουν το μέλλον του λαού και της χώρας, την εκθέτουν σε νέους κινδύνους και τυχοδιωκτισμούς, στο όνομα της δήθεν ρεαλιστικής πολιτικής της υποταγής;

Αυτή την κυνικά προκλητική, ταξική πολιτική, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, μόνο ένα ισχυρό λαϊκό φιλειρηνικό, δημοκρατικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό κίνημα μπορεί να τη σταματήσει. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στις βάσεις και τα στρατηγεία του θανάτου, θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα, με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα. Τα μηνύματα που έρχονται από την Πελοπόννησο, την Κρήτη και αλλού, είναι ελπιδοφόρα. Ο αδούλωτος λαός και η νεολαία δε θα αφήσει σε "χλωρό κλαρί" τους ιμπεριαλιστές και τους "ιπποκόμους" τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ