Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τα καμώματα του Ανελκά

Συναγερμός στη Ρεάλ Μαδρίτης από τα καμώματα του Νικολά Ανελκά. Ο Γάλλος σούπερ σταρ αρχίζει να δικαιώνει τους παράγοντες της Αρσεναλ, που όταν ολοκληρώθηκε η πολύκροτη και δαπανηρότατη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, τόνιζαν πως έχει προβληματικό χαρακτήρα και αργά ή γρήγορα θα βάλει σε μπελάδες, τους ανθρώπους της ισπανικής ομάδας.

Τελικά τα προβλήματα ήρθαν πολύ γρήγορα. Στην αρχή ο Ανελκά τα έβαλε με τους Ισπανούς δημοσιογράφους, για την κριτική που του έκαναν μετά τις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα της Ρεάλ. Στη συνέχεια μίλησε με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια για την αξία των Ραούλ και Φερνάντο Μοριέντες, τους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε... παίκτες της σειράς και τελευταίο κρούσμα ήταν οι δηλώσεις του πώς σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση!

Ο 20χρονος σούπερ σταρ απείλησε να "σταματήσει το ποδόσφαιρο" αν δεν καταφέρει να απαλλαγεί από το άγχος που τον διακατέχει και το οποίο θεωρεί ότι οφείλεται στις υψηλές απαιτήσεις που έχουν από αυτόν. "Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δε βρίσκω στο γήπεδο την ικανοποίηση που είχα παλιά όταν αγωνιζόμουν, τότε είναι πολύ πιθανό ακόμη και να σταματήσω το ποδόσφαιρο".

  • Φως στο βάθος του τούνελ στην κόντρα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με την ασιατική συνομοσπονδία, για τις θέσεις στο Μουντιάλ του 2002. Αρχικά οι Ασιάτες απειλούσαν με μποϊκοτάζ αν δεν τους έδινε η FIFA μια ακόμη θέση στα τελικά της διοργάνωσης, στη συνέχεια ακολούθησε ένας κύκλος σκληρών διαπραγματεύσεων και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Γιόζεπ Μπλάτερ... έβαλε νερό στο κρασί του, προτείνοντας στην Ασία να πάρει... τεσσεράμισι εισιτήρια για τα τελικά.

Δηλαδή δύο οι διοργανώτριες χώρες (Ιαπωνία - Νότια Κορέα), δύο οι ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση μέσα από τα προκριματικά της ασιατικής ζώνης και το "μισό" θα αφορούσε το μπαράζ ανάμεσα σε μια ομάδα της Ασίας και μια της Ευρώπης. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την ασιατική συνομοσπονδία, η οποία εκτόξευσε νέες απειλές για αποχή από τη διοργάνωση. Ο Μπλάτερ τώρα επανήλθε με νέα βελτιωμένη πρόταση και τόνισε πως το "μισό" εισιτήριο θα παιχτεί σε μπαράζ μεταξύ μιας ομάδας της Ασίας και μιας της Ωκεανίας.

Η πρόταση αυτή δείχνει να ικανοποιεί τους Ασιάτες, αφού κόντρα σε μια ομάδα της Ωκεανίας έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πάρουν την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ και σύμφωνα με πληροφορίες στην επόμενη συνεδρίαση της συνομοσπονδίας πρόκειται να κάνουν αποδεκτή τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Μπλάτερ και το θέμα να λυθεί.

  • O Λόταρ Ματέους είναι ο καλύτερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στον κόσμο, όπως προκύπτει από την ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη του αιώνα, που έχει διοργανώσει η διεθνής ομοσπονδία στατιστικής και ποδοσφαιρικής ιστορίας, η οποία εδρεύει στο Βισμπάντεν της Γερμανίας. Στη δεύτερη θέση του καλύτερου εν ενεργεία ποδοσφαιριστή βρίσκεται ο Ζορζ Γουεά, όπως προκύπτει από την ψηφοφορία στην οποία έλαβαν μέρος πάνω από 120 χώρες.
  • Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κόστα Ρίκα ζητά από τον πρώην προπονητή της Εθνικής ομάδας, Φρανσίσκο Ματουράνα, περίπου 150 εκατομμύρια δραχμές ως αποζημίωση για την αιφνίδια απόφασή του να εγκαταλείψει το πόστο του, την περασμένη βδομάδα. Ο Κολομβιανός τεχνικός από την πλευρά του, δήλωσε πως δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε... σεντς, αφού, όπως υποστήριξε, οι όροι του συμβολαίου του παραβιάστηκαν από την Ομοσπονδία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ