Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πιάνουν δουλιά οι αθλητικοί δικαστές

Το ποδόσφαιρο είναι το πρώτο από τα ομαδικά αθλήματα στο οποίο εφαρμόστηκαν οι διατάξεις που αφορούν την αθλητική δικαιοσύνη στο νέο νόμο. Χθες έγινε στο Πρωτοδικείο η κλήρωση για τον τακτικό και αναπληρωτή αθλητικό δικαστή. Τη θέση του πρώτου κατέχει πλέον ο Πυθαγόρας Λαζαρίδης και του δεύτερου ο Γεώργιος Σχοινοχωρίτης, αμφότεροι Πρωτοδίκες. Τις επόμενες μέρες θα στελεχωθεί και η επιτροπή εφέσεων επίσης από τακτικούς δικαστές (αυτή τη φορά Εφέτες).

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Α. Φούρας, αναφερόμενος στη στελέχωση των δικαστικών επιτροπών από τακτικούς λειτουργούς της Θέμιδας δήλωσε: "Η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι στενά συνδεδεμένη με την αξιοπιστία της αθλητικής δικαιοσύνης. Οι αποφάσεις των τακτικών δικαστών πρέπει να γίνονται σεβαστές απ' όλους, γιατί ξέρουν τη δουλιά τους και τιμούν τον όρκο τους".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Κώστας Αλαμάνος, είπε: "Ο,τι καλύτερο υπάρχει στους δικαστές αναλαμβάνει την αθλητική δικαιοσύνη. Οι κληρώσεις δε φτιάχνουν την αξιοπιστία, απλώς κάνουν το πρωτάθλημα λιγότερο αναξιόπιστο. Το πρωτάθλημα είναι εξαρτημένο από το ειδικό βάρος των φυσικών προσώπων και των θεσμικών οργάνων. Στο άμεσο μέλλον θα φανεί το πρώτο δείγμα γραφής. Δικαιολογίες ή μεταμέλειες δεν υπάρχουν, γιατί "εν τω Αδη ουκ εστί μετάνοια"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ