Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ντέρμπι σε Αλεξάνδρειο, ΣΕΦ

Σε πέντε δόσεις θα διεξαχθεί τελικά η β φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, καθώς με απόφαση της ΕΟΚ οι αγώνες που επρόκειτο να γίνουν το Σαββατοκύριακο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής πήραν νέα αναβολή για τη Δευτέρα. Παρ' όλα αυτά κανονικά θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο τα παιχνίδια της Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα είναι ότι στα δύο από τα τρία παιχνίδια που θα γίνουν στη συμπρωτεύουσα μετέχουν δυο ομάδες από την Αθήνα, Π. Φάληρο και Σπόρτιγκ, με αποτέλεσμα οι παίκτες να μη βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Πάντως, στη διεξαγωγή της β φάσης του Κυπέλλου σε δόσεις βοήθησε και η απόφαση του ΕΣΑΚΕ να αναβάλει, μετά και από αίτημα του υφυπουργείου Αθλητισμού, την έναρξη της διεξαγωγής του πρωταθλήματος κατά μια βδομάδα. Ετσι τζάμπολ στο νέο πρωτάθλημα της Α1 αντί για 18 Σεπτέμβρη θα έχουμε στις 25 του ίδιου μήνα.

  • Στον αγώνα του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σήμερα, όπου οι δυο συμπολίτες θα δώσουν την πρώτη τους κόντρα. Στον ΠΑΟΚ δηλώνουν έτοιμοι για την πρώτη μάχη της χρονιάς, ενώ θα μετέχει κανονικά ο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, αφού η ΦΙΜΠΑ ως γνωστόν έδωσε το ΟΚ και η ΕΟΚ του εξέδωσε δελτίο. Οπως τόνισε ο τεχνικός του "δικέφαλου" Πέταρ Σκάνσι, η ομάδα είναι έτοιμη να αγωνιστεί και δεν επηρεάστηκε από την αλλαγή της ημερομηνίας. Αντίθετα με τον Κροάτη τεχνικό, ο προπονητής του Ηρακλή Ντράγκαν Σάκοτα δείχνει να προβληματίζεται από την αλλαγή της ημερομηνίας, αφού, όπως τονίζει, σε κάποιον αγώνα μεγάλη σημασία υπάρχει και στο θέμα της μέρας που θα βρεθεί η κάθε ομάδα.
  • Οριστικά τη Δευτέρα πλέον θα διεξαχθεί η πρώτη κόντρα μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Η αναβολή θα μπορούσε να πει κανείς ότι βόλεψε και τις δυο ομάδες αφού στον Ολυμπιακό θα επιστρέψει ο Ντράγκαν Τόμιτς, ενώ στην ΑΕΚ ο Μάρτιν Μιούρσεπ θα έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για να αποθεραπευτεί.

Αναλυτικά λοιπόν το πρόγραμμα της β φάσης καταρτίστηκε ως εξής: ΣΗΜΕΡΑ: Αρης - Π. Φάληρο (Αλεξάνδρειο 17.30), ΠΑΟΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ (Αλεξάνδρειο 21.15), ΚΥΡΙΑΚΗ: Βυζαντινός - Σπόρτιγκ (Βυζαντινού 17.00), ΔΕΥΤΕΡΑ: Νήαρ Ηστ - Μεντ (Καισαριανή 19.00), Ολυμπιακός - ΑΕΚ (ΣΕΦ 21.15 ΑΝΤ 1), Πανελλήνιος - Εσπερος (Πανελληνίου 17.00), Δάφνη - Παναθηναϊκός (Δάφνη 19.00). Οι νικητές των αγώνων θα προκριθούν στην επόμενη αγωνιστική, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ας σημειωθεί τέλος ότι ο Πανιώνιος είναι η πρώτη ομάδα που πέρασε στην επόμενη φάση αφού η αντίπαλος ομάδα των Ανω Λιοσίων ΔΑΣΑΛ δήλωσε αδυναμία να συμμετάσχει στη διοργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ