Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις σε "Κελαϊδίτη" και Ναυπηγεία Αυλίδας

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση παραγωγής λευκού κρέατος "Κελαϊδίτης ΑΕ",με αιτήματα την ανάκληση έξι απολύσεων και την καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών. Κατά τη χτεσινή συνάντηση του σωματείου με τον εργοδότη, η στάση του τελευταίου υπήρξε προκλητική και αδιάλλακτη, ενώ αμέσως μετά έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο ακόμα εργαζόμενους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη θα πραγματοποιηθεί σήμερα η προγραμματισμένη τρίωρη στάση εργασίας, από τις 8πμ έως τις 11πμ, ενώ για την Τετάρτη και την Πέμπτη έχουν προκηρυχτεί 24ωρες απεργίες.

Στα Ναυπηγεία Αυλίδας

Με κάθοδο στην Αθήνα, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΤΒΑ και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης, διαμαρτύρονται σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Αυλίδας για την αδιαφορία της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία του ναυπηγείου και τις συνεχείς υποχωρήσεις στις απαιτήσεις του πλειοδότη, εφοπλιστή Στ. Ηλία.

Η στάση αυτή της κυβέρνησης και της ΕΤΒΑ κρατάει από τον Απρίλη κλειστό το τρίτο σε μέγεθος ναυπηγείο της χώρας και τους 350 εργαζόμενους στην ανεργία. Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν τη μεταβίβαση και ο Στ. Ηλίας προβάλλει συνεχώς νέες απαιτήσεις. Τελευταία απαίτησε να του μεταβιβαστεί έκταση 135 στρεμμάτων που αποτελεί τον αιγιαλό του ναυπηγείου και είναι στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας. Τελικά, το Λιμενικό Ταμείο, με απόφαση που πήρε την περασμένη Πέμπτη, του παραχωρεί την εν λόγω έκταση έναντι ενοικίου 500.000 δραχμών ανά στρέμμα το χρόνο. Ομως και η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου προτίθεται να του μεταβιβάσει 25 στρέμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ