Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαιτούν τα δεδουλευμένα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Οι 110 εργαζόμενοι στο καπνομάγαζο της ΕΛΛΑΣ ΑΕ,στην οδό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, αρνήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους χτες και συγκεντρώθηκαν στην πύλη του εργοστασίου απαιτώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του τελευταίου ενάμιση μήνα.

Στο μεταξύ το καπνεργοστάσιο πουλήθηκε και υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι μέσα στον Οκτώβρη θα κλείσει οριστικά. Η ποσότητα καπνού που υπάρχει τώρα δεν είναι αρκετή για να απασχολήσει τους εργαζόμενους πάνω από δύο μέρες.

Το σωματείο των εργαζομένων, μαζί με το γραμματέα του ΕΚΘ, Θόδωρο Κυριακίδη,προσέφυγε στον εισαγγελέα, που αφού άκουσε το αίτημα των εργαζομένων, έδωσε εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Τερψιθέας να ενεργήσει για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Ο αξιωματικός υπηρεσίας κάλεσε τον εργοδότη και τον ενημέρωσε για την εισαγγελική εντολή, ώστε ο διευθυντής της εταιρίας να καταβάλλει σήμερα (Τρίτη), όλα τα δεδουλευμένα στους δικαιούχους. Οι εργαζόμενοι αρνούνται να αρχίσουν την εργασία τους μέχρι να τους καταβληθούν τα χρήματα και βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σήμερα εξάλλου η Επιθεώρηση Εργασίας μαζί με αντιπροσωπεία του ΕΚΘ και του σωματείου, θα πραγματοποιήσουν επιθεώρηση στο χώρο του εργοστασίου και θα παραλάβουν τις καταστάσεις των εργαζομένων για υποβολή μήνυσης στους εργοδότες σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν στη δέσμευσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ