Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Η Λισαβόνα υποδέχεται την 8η Συνάντηση

Από μεθαύριο και μέχρι την Κυριακή, πραγματοποιείται η φετινή κατά σειρά Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, για πρώτη φορά στη Λισαβόνα, που φιλοξενείται από το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Η Συνάντηση αυτή συνεχίζει την παράδοση των πετυχημένων προηγούμενων συναντήσεων που είχε φιλοξενήσει το ΚΚΕ στην Αθήνα, από το 1998. Ολες αυτές οι συναντήσεις αποτέλεσαν ένα σημαντικό βήμα, ανταλλαγής πείρας, εκτιμήσεων, για τη συζήτηση θεωρητικών ζητημάτων, αλλά και της κοινής δράσης.

Το θέμα της Συνάντησης στη Λισαβόνα είναι: «Κίνδυνοι και δυνατότητες από τη διεθνή κατάσταση. Η στρατηγική του ιμπεριαλισμού και το ενεργειακό πρόβλημα. Οι αγώνες των λαών, οι εμπειρίες της Λατινικής Αμερικής, η προοπτική του σοσιαλισμού» και διαμορφώθηκε μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας στις 27 του φετινού Μάη, όπου πάρθηκαν υπόψη οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τα κόμματα σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πορτογαλικού ΚΚ, αναμένεται να συμμετάσχουν 70 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλες τις ηπείρους. Το ΚΚΕ θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στη Συνάντηση οι αντιπροσωπείες των κομμάτων θα αξιολογήσουν τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις και τους αγώνες των κομμουνιστών και του λαϊκού κινήματος. Θα υπάρξει, επίσης, αποτίμηση των αποτελεσμάτων της ανόδου της κοινής δράσης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και των κοινών ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από την προηγούμενη Συνάντηση της Αθήνας. Η αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα, στη Βενεζουέλα, στην Παλαιστίνη και άλλους αγωνιζόμενους λαούς θα είναι από τα βασικά ζητήματα, καθώς και νέες κοινές πρωτοβουλίες, με στόχο την ενίσχυση των αντιιμπεριαλιστικών μετώπων πάλης, της επιρροής των κομμουνιστικών κομμάτων, της προβολής της αναγκαιότητας του σοσιαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ