Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Η επίθεση των ΜΜΕ κατά των μαθητών δεν είναι «ένα ακόμα» συμβάν στον τηλεοπτικό οχετό. Η συγκεκριμένη επίθεση έχει μακρά στόχευση. Συνιστά επίθεση εναντίον όλης της κοινωνίας, που όμως αυτή τη φορά προσλαμβάνει εγκληματικό χαρακτήρα, καθώς θέτει στο στόχαστρο τον «άμαχο πληθυσμό», έχει «στοχοποιήσει» το πιο ευαίσθητο τμήμα της, τα παιδιά μας.

Οι καναλάνθρωποι σε διατεταγμένη υπηρεσία «παιδονόμου» κι απέναντί τους η νέα γενιά, όπως παλιότερα κείνοι «οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες».

*

Στην Ελλάδα του δικομματισμού, οι ταγοί του «Εθνους» γνωρίζουν ότι παρά την ομηρία του εκλογικού σώματος, το πολιτικό συντηρητικό τοπίο δεν αντανακλάται ευθύγραμμα, δεν έχει το αντίστοιχό του στο επίπεδο του κοινωνικού και ιδεολογικού συντηρητισμού. Η επίθεση ενάντια στα παιδιά είναι, ακριβώς, μια επίθεση της πολιτικής συντήρησης, με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού και ιδεολογικού συντηρητισμού.

Ο χτεσινός φαρισαϊκός κληρικαλισμός που κραύγαζε ότι τους νεολαίους πρέπει «να τους κουρεύουν με την ψιλή», σήμερα έχει παραδώσει τη σκυτάλη στους τηλε-εισαγγελείς.

*

Τα «όπλα» της καθεστηκυίας τάξης σε αυτή την επιχείρηση είναι οι ίδιες της οι πομπές! Τη δική τους «ηθική», τα δικά τους «πρότυπα», τις δικές τους «εικόνες», τα δικά τους «προϊόντα» τα χρεώνουν στα παιδιά, κι αφού πρώτα πέρασε ένας ικανός χρόνος, κατά τη διάρκεια του οποίου «γαλούχησαν» τα παιδιά με αυτή την «ηθική», με αυτά τα «πρότυπα», με αυτές τις «εικόνες», με αυτά τα «προϊόντα».

*

Στο σχέδιο εμπέδωσης της κοινωνικής και ιδεολογικής «σκουριάς», η τηλεόραση και εν γένει τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σκέψεις για το ρόλο αυτό θα καταθέσουμε στο σημερινό και τα υπόλοιπα σημειώματα της στήλης που θα ακολουθήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ