Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΣ-ΝΑΤ
Αγωνιστικός συναγερμός για τα νέα μέτρα

Αγωνιστικό συναγερμό σημαίνουν προς τους ναυτεργάτες τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Ενωση Συνταξιούχων (ΠΕΣ-ΝΑΤ), καλώντας τους σε αγωνιστικό μέτωπο για να αποκρουστεί η ενορχηστρωμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εφοπλιστές και οι πολιτικοί τους υπηρέτες σε βάρος του κλάδου, όπως αυτή σηματοδοτείται με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης. Μέτρα που προβλέπουν νέες μειώσεις των οργανικών συνθέσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία και επιδότηση των εφοπλιστών για τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Τα σωματεία επισημαίνουν πως τα ίδια τα στοιχεία του ΥΕΝ για την τελευταία 25ετία «επιβεβαιώνουν ότι αποβάλλονται τα πληρώματα με συγκροτημένα δικαιώματα και ελληνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και προσλαμβάνονται πληρώματα χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με το μισθό της χώρας που προέρχονται. Ενισχύοντας το διεθνές δουλεμπορικό κύκλωμα και επιβάλλοντας στα πλοία καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς».

Τονίζουν ότι η άλλη όψη του νομίσματος της αντιναυτεργατικής πολιτικής είναι βία, τρομοκρατία, πολιτική επιστράτευση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Καλούν τους ναυτεργάτες να απομονώσουν τις δυνάμεις που καλλιεργούν την ταξική υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου και να δυναμώσουν μέσα από τους αγώνες τους το μέτωπο ναυτεργατών - εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους και τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ