Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ «ΚΑΡΦΟΥΡ» - «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ» - «ΝΤΙΑ»
Σημαντική παρακαταθήκη το αποτέλεσμα των εκλογών

Μεγάλη αύξηση των ψηφισάντων σε πανελλαδικό επίπεδο

Την εμπιστοσύνη τους στις ταξικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ» - «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» - «ΝΤΙΑ» αφού, μετά τις αρχαιρεσίες που ολοκληρώθηκαν χτες, οι ταξικές δυνάμεις καταλαμβάνουν και τις εννιά έδρες της διοίκησης του πανελλαδικού σωματείου.

Σημαντική είναι η αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές κατά 66% καθώς φέτος πήραν μέρος 574 εργαζόμενοι και στις προηγούμενες εκλογές (2003) είχαν ψηφίσει 344. Οι ταξικές δυνάμεις εκλέγουν 5 (από 3) αντιπροσώπους για την κλαδική Ομοσπονδία (ΟΙΥΕ) και 4 (από 3) για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Επίσης, εκλέγουν για πρώτη φορά από έναν αντιπρόσωπο για τα ΕΚ Βόλου, Φλώρινας και Ηγουμενίτσας, 2 στο ΕΚ Λάρισας, ενώ διατηρούν τον έναν αντιπρόσωπο στο ΕΚ Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά εκλέχτηκε και Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας. Η προσπάθεια που γίνεται για την αγωνιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων αποτυπώνεται και στο διπλασιασμό των παραρτημάτων του σωματείου, που φέτος φτάνουν τα δέκα (το 2003 ήταν 5).

Μιλώντας στο «Ρ» ο Θωμάς Χόρτης, επικεφαλής των ταξικών δυνάμεων στο χώρο, σημείωσε ότι «οι συνάδελφοι εμπιστεύτηκαν αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στο πλευρό τους», προσθέτοντας πως «θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που έχουμε χαράξει και θα είμαστε στο πλευρό τους, στους επόμενους δύσκολους αγώνες που έρχονται». Επισήμανε ακόμα ότι στην αγωνιστική αφύπνιση των εργαζομένων έπαιξε ρόλο ο ταξικός προσανατολισμός του σωματείου, αλλά και οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν μαζί με άλλα ταξικά σωματεία του κλάδου (Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων), συνολικά με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ