Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καμιά ανοχή στη συνέχιση της ομηρίας

Να πάρουν την υπόθεση της διεκδίκησης της μόνιμης σταθερής εργασίας στα χέρια τους και ενωμένοι να αντισταθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές που τους έχει μετατρέψει σε ομήρους, κάλεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου χτες το πρωί τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Μενιδίου, οι οποίοι (περίπου 1.000) παραμένουν απλήρωτοι έως και έξι μήνες. Η βουλευτής, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχε και ο Βασίλης Τοπαλιανίδης, δημοτικός σύμβουλος της ΠΑΣΥΜ, μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων, οι οποίοι το μόνο που εισπράττουν εδώ και ένα χρόνο από τη νυν δημοτική αρχή (ΝΔ) είναι υποσχέσεις, ενώ ο νέος δήμαρχος (ΠΑΣΟΚ) που εκλέχτηκε, προανήγγειλε ήδη την είσοδο ιδιωτών στις επιχειρήσεις.

Το ζήτημα των συμβασιούχων έφερε στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Θέτοντας το ζήτημα εκτός ημερήσιας διάταξης ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης», ζήτησε απ' το Δημοτικό Συμβούλιο «να καλέσει την κυβέρνηση να νομοθετήσει για να λήξει η ιδιότυπη ομηρία των χιλιάδων συμβασιούχων». Ο Σπ. Χαλβατζής ζήτησε τη «μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις», αλλά και την «απαγόρευση πρόσληψης εργαζομένων με τέτοιου είδους συμβάσεις». Υπογράμμισε το αίτημα «για προσλήψεις μόνο μόνιμου προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Στην ουσία, η δημοτική αρχή αδιαφόρησε για το θέμα, αφού με αφορμή τη στιγμιαία απουσία του δημάρχου παρέπεμψε το θέμα στο... μέλλον, αγνοώντας τους χιλιάδες συμβασιούχους που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Σιγήν ιχθύος τήρησαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Τέλος, σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συμπαράταξη για το Αιγάλεω» καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και δράση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ