Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαγκωνισμοί Αλογοσκούφη - Σουφλιά

Οι ενδοκυβερνητικοί ανταγωνισμοί εξουσίας επανήλθαν στο προσκήνιο την επομένη της κατάθεσης στη Βουλή ενός ακόμα προϋπολογισμού λιτότητας και φοροεπιδρομών στα λαϊκά εισοδήματα.

Το νέο επεισόδιο αφορά τη χρόνια διαμάχη Αλογοσκούφη - Σουφλιά, η οποία αυτή τη φορά εκδηλώθηκε με την επιδεικτική απουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ από την προχτεσινοβραδινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ενέκρινε τον προϋπολογισμό. Αφορμή, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, είναι η μοιρασιά της πίτας των κονδυλίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με τον Γ. Σουφλιά να θεωρεί «ριγμένο» το υπουργείο του. Αίσθηση, όμως, προκάλεσε ο αλαζονικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ο Γ. Αλογοσκούφης την απουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: «Απουσίαζε; Δεν το πρόσεξα», ήταν το δηλητηριώδες σχόλιό του όταν ρωτήθηκε σχετικά. Η υπεροπτική στάση του υπουργού Οικονομίας αποδίδεται στο γεγονός ότι απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Κ. Καραμανλή, ως ένδειξη στήριξης της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, αποδίδοντας την απουσία του Γ. Σουφλιά σε μια «μικρή αδιαθεσία». Στην ερώτηση αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο υπουργών για τις δημόσιες επενδύσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως «τα θέματα του προϋπολογισμού έχουν συζητηθεί επί μήνες με τους υπουργούς και έχει επέλθει συμφωνία εδώ και αρκετό καιρό».

Συνεργάτες του Γ. Σουφλιά έριχναν τους τόνους, αποδίδοντας την απουσία του υπουργού σε «αδιαθεσία», αλλά απέφευγαν να πουν το παραμικρό για το λόγο της νέας κόντρας μεταξύ των δύο υπουργών.

Από την πλευρά της, η Ντ. Μπακογιάννη, όταν ρωτήθηκε για την απουσία του Γ. Σουφλιά από το υπουργικό συμβούλιο, απάντησε: «Ο κ. Σουφλιάς, από ό,τι ξέρω, είχε χθες γρίπη, και σήμερα είναι καλά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ