Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανακάλυψαν την ταξική κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής!

Πίσω από βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς όπως «κουρελόχατρο» και «ανεφάρμοστος», που χρησιμοποίησε χτες για να σχολιάσει τον προϋπολογισμό του 2007 η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Β. Παπανδρέου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να κρύψει ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός κινείται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με αυτούς που κατέθεταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Με περίσσεια υποκρισία η Β. Παπανδρέου «ανακάλυψε» εκφράσεις όπως «ταξική πολιτική», με την οποία «οι λίγοι και εκλεκτοί πρέπει να ευημερούν και οι υπόλοιποι να επωμίζονται τα βάρη», αλλά προφανώς ξέχασε ότι την ίδια πολιτική εφάρμοσαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα στηρίζουν, αφού στο όνομα της ανταγωνιστικότητας ζητούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των «μεταρρυθμίσεων» προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Η Β. Παπανδρέου επίσης μίλησε για «τεράστια αναδιανομή του εισοδήματος που γίνεται με τον προϋπολογισμό του 2007» και σημείωσε ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν «επιπλέον φόρους ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ». Η ίδια πρόσθεσε ότι «τα χαμηλά εισοδήματα» θα επιβαρυνθούν «από τους έμμεσους φόρους». Η Β. Παπανδρέου μάλιστα προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση της επιβολής έμμεσων φόρων με την αύξηση του ΦΠΑ και τις επιβαρύνσεις όπως είπε «στα τσιγάρα, την κινητή τηλεφωνία, τα καύσιμα και σε μια σειρά άλλων προϊόντων»...

Βέβαια, η ίδια σε κανένα σημείο δεν ανέφερε ότι την ίδια πολιτική στην επιβολή των έμμεσων φόρων ακολούθησαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεων Σημίτη πήρε τους έμμεσους φόρους από 11.254 εκατ. ευρώ (το 1995) και τους πήγε στα 23.870 εκατ. ευρώ (το 2004). Τους αύξησε, δηλαδή, κατά 112%!

Η Β. Παπανδρέου ανέφερε ότι η ΝΔ ακολουθεί μια πολιτική που «επιβαρύνει τους πολλούς και κάνει παροχές στους λίγους». Μάλιστα, η ίδια σημείωσε ότι η ΝΔ μείωσε το φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 25%. Προφανώς... ξέχασε η ίδια ότι στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 2004, η τότε κυβέρνηση δεσμευόταν για: «Μείωση του συντελεστή φορολογίας των ΑΕ και ΕΠΕ έως 30% με προοπτική το 25%»...

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ... επιτέθηκε στην κυβέρνηση που μειώνει τις δαπάνες για μισθωτούς και συνταξιούχους, για την Παιδεία και την Υγεία, όταν ακριβώς την ίδια πολιτική λιτότητας εφάρμοσαν με ευλάβεια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παγώνοντας μισθούς και συντάξεις και πετσοκόβοντας τις δημόσιες δαπάνες για την Εκπαίδευση και την Υγεία και τις κοινωνικές παροχές. Η Β. Παπανδρέου δεν παρέλειψε επίσης να συντηρήσει και το κλίμα περί πρόωρων εκλογών δηλώνοντας ότι πρόκειται «για τον τελευταίο προϋπολογισμό, της ΝΔ».

Επίσης, αναφερόμενη στο θέμα των συμβασιούχων η Β. Παπανδρέου δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «ποτέ δεν είπε ότι θα μονιμοποιηθούν και οι 250.000 συμβασιούχοι, και πρόσθεσε ότι η «πρότασή μας που έχουμε καταθέσει τώρα προβλέπει τη μονιμοποίηση όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ