Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η «ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»: «Υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 είναι ο Γ. Παπανδρέου και γι' αυτόν, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ το θέμα φαίνεται να έχει κλείσει. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τα όσα είπε με κατηγορηματικό τρόπο ο ίδιος χθες στη συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματος» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η «ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ»... «Είναι αναγκαίο να είναι το πανεπιστήμιο πεδίο λειτουργίας του "μαχόμενου ταξικού πόλου φοιτητών και εργαζομένων στα πανεπιστήμια", όπως προτείνει το ΚΚΕ; (...) η κατάσταση στα πανεπιστήμια δε θα βελτιωθεί αν δε βοηθήσουν το ΚΚΕ και τα άλλα αριστερά κόμματα, ό,τι και αν κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα δε στο Πολυτεχνείο η δύναμη του ΚΚΕ είναι τόσο μεγάλη, που διάβασα πρόσφατα πρυτανικό χαιρετισμό για την εθνική εορτή ο οποίος έμοιαζε εκπληκτικά με άρθρο του "Ριζοσπάστη"!» (ο Θ. Λουκάκης επικεφαλής του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας / στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: «Οι "συμβασιούχοι" ήταν πάντα ο εύκολος τρόπος να κουκουλώνεται το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα, αυτό της ανεργίας, ενίοτε και ο προσφορότερος τρόπος με "νόμιμη" διαδικασία εξαγοράς ψήφων (...) το κράτος έχει συνέχεια παντού, όχι μόνο στις περιπτώσεις που μας συμφέρει, και το κράτος είναι υποχρεωμένο να βρει λύση. Δίκαιη και κοινωνικά ωφέλιμη λύση. Ο "συμβασιούχος" με είκοσι πέντε χρόνια προϋπηρεσία, ε, δεν είναι συμβασιούχος, ακόμη και αν αποφανθούν για το αντίθετο όλα τα δικαστήρια του κόσμου» (η Χρύσα Ταβουλάρη στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΟΦΟΡΑ ΜΠΙΖΝΑ: «Από 600 ευρώ έως 1.500 ευρώ καλείται να πληρώσει ο συμβασιούχος που ζητά νομική βοήθεια από δικηγόρο και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να μετατρέψει τη σύμβασή του από ορισμένου σε αορίστου χρόνου» (το ρεπορτάζ επίσης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ