Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να λάβουν τα μέτρα τους οι εργαζόμενοι

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ψήφιση της οδηγίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ ενημερώνει την εργατική τάξη και το λαό ότι η οδηγία, γνωστή ως Μπολκεστάιν, σχετικά με την "απελευθέρωση των υπηρεσιών στην εσωτερική αγορά", που σήμερα ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο, αποτελεί ένα αντεργατικό έκτρωμα, άκρως επικίνδυνο για τα δικαιώματά τους. Αποτελεί καθαρή απάτη ο ισχυρισμός ότι το αρχικό της αντιδραστικό περιεχόμενο άλλαξε.

Η οδηγία αυτή υποχρεώνει το κράτος - μέλος να καταργήσει κάθε περιορισμό που προβλέπει η εθνική νομοθεσία για τη δράση επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες και έχουν έδρα σε άλλο κράτος - μέλος. Αυτό σημαίνει ότι τίθενται σε άμεση αμφισβήτηση στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα. Το κεφάλαιο αξιοποιεί την ενιαία εσωτερική αγορά για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Αποκτά ένα ακόμα όπλο για να επιβάλει εξίσωση προς τα κάτω των εργασιακών σχέσεων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η οδηγία προωθήθηκε με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ. Την ψήφισαν όλοι οι ευρωβουλευτές της. Τη στήριξε και το ΠΑΣΟΚ, με μια ψήφο κατά στην Ολομέλεια. Την υπερψήφισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και κυρίως να λάβουν τα μέτρα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ