Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ
Θέλουν τους κομμουνιστές μακριά απ' τους εργάτες

Εξώδικη επιστολή σε συνδικαλιστή από την εργοδοσία, μετά από επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ

Την ανησυχία της εργοδοσίας να «χτυπήσει» τους δεσμούς που αναπτύσσουν οι κομμουνιστές με τους εργάτες, αποτυπώνει το εξώδικο που έστειλε προχτές η διεύθυνση της εταιρείας «Αθήναιον, ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις ΑΕ», στον κομμουνιστή πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ», Λεωνίδα Τσουκαλά, μετά από την επίσκεψη - στις 3 Οκτώβρη - κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Αντώνη Σκυλλάκο, που ήθελε να συζητήσει με τους εργαζόμενους για τις δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές.

Με τον ισχυρισμό ουσιαστικά ότι τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν δικαίωμα να μπαίνουν σε τόπους δουλιάς, ο εργοδότης φτάνει στο σημείο, να χαρακτηρίσει την περιοδεία των κομμουνιστών... παραβίαση του ασύλου(!) που, όπως ισχυρίζεται, ισχύει για το χώρο εργασίας, όπου μάλιστα, ο ξενοδόχος «έχει και το δικαίωμα να καθορίζει τους κανόνες συμπεριφοράς των ευρισκόμενων στους χώρους αυτούς».

Στην επιστολή τονίζεται ότι το δικαίωμα εισόδου στους χώρους της επιχείρησης θα πρέπει να ασκείται «καλόπιστα» και «ούτως ώστε να μην παραβλάπτεται η λειτουργία της επιχείρησης καθώς και το δικαίωμα της εργασίας και να μην παρεμποδίζεται γενικά η παραγωγική δραστηριότητα». Η «παρατήρηση» προς τον κομμουνιστή συνδικαλιστή αναφέρεται στο ότι στήριξε ενέργειες «διαταράσσοντας την ηρεμία και την εργασιακή ειρήνη στην επιχείρησή μας».

Αυτό είναι το πρόβλημά τους: ότι οι κομμουνιστές μπορούν να ταράξουν τη συναίνεση και τον κοινωνικοεταιρισμό που καλλιεργείται στους τόπους δουλιάς και να στηρίξουν τους εργαζόμενους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Γι' αυτό και η επιστολή καταλήγει με την προειδοποίηση ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να γίνει δεκτή οποιαδήποτε ενέργεια «που θα διαταράσσει με οποιονδήποτε τρόπο, την εργασιακή ειρήνη ή θα προσβάλλει την επιχείρησή μας». Προειδοποίηση που αυτονόητα θα πέσει στο κενό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ