Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΕ
Αλλαξε η ύλη ένα μήνα πριν τις εξετάσεις

Συζητήθηκε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις, συνεχής είναι η ταλαιπωρία των πτυχιούχων ιατρικών σχολών από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θέλουν να αναγνωρίσουν τα πτυχία τους στη χώρα μας. Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, υπογραμμίζοντας ότι εκτός των άλλων προβλημάτων το υπουργείο Παιδείας άλλαξε την εξεταστέα ύλη την τελευταία στιγμή ενόψει των εξετάσεων που γίνονται από τις 9 έως τις 18 Δεκέμβρη.

Απαντώντας ο υπουργός Παιδείας Σ. Ταλιαδούρος είπε ότι «τράπεζα ερωτήσεων» που υπάρχει ως ύλη για τις εξετάσεις των πτυχιούχων ιατρικών σχολών ισχύει για έναν χρόνο και πρέπει συνεχώς να ανανεώνεται, αφού πρέπει να αφαιρούνται οι ερωτήσεις που μπαίνουν κάθε φορά στις σχετικές εξετάσεις. Ηδη, είπε, είναι διαθέσιμες στο ίντερνετ 500 νέες ερωτήσεις και κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό τόνισε ότι το σύστημα αποδίδει αφού αυξήθηκε το ποσοστό επιτυχίας όσων θέλουν να αναγνωρίσουν τα πτυχία τους.

Ο Γ. Χουρμουζιάδης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση όταν ψήφιζε τον νόμο για την αναγνώριση πτυχίων κόμπαζε ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο βουλευτής διαμαρτυρήθηκε, καθώς δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στους υποψηφίους οι οποίοι πληροφορούνται ένα μήνα πριν δώσουν εξετάσεις ότι προστέθηκαν καινούρια κεφάλαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ