Σάββατο 29 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ανεπίτρεπτη η παρέμβαση στα εσωτερικά της Γιουγκοσλαβίας

Την ανεπίτρεπτη παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία, η οποία, με τη στάση της, επιδιώκει την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας αυτής, καταδικάζουν, μέσα από Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη.

«Πλήρως υποταγμένη στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η ελληνική κυβέρνηση επεμβαίνει ωμά και απροσχημάτιστα στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις μιας κυρίαρχης χώρας, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας (ΟΔΓ)», τονίζουν οι βουλευτές του Κόμματος. Επισημαίνουν ότι, όπως προκύπτει από δηλώσεις στον Τύπο του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση αυτοανακηρύσσεται σε κριτή μιας καθαρά εσωτερικής υπόθεσης, δηλαδή στις συνταγματικές μεταβολές στη Γιουγκοσλαβία. Επιπλέον, σαν μην έφθανε αυτό, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, συντάσσεται με κάποιες από τις πολιτικές δυνάμεις της Γιουγκοσλαβίας, επιδιώκοντας την ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης και αντικατάστασή της από άλλη, αρεστή στους Αμερικανούς, στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου:

  • Κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να επεμβαίνει στα εσωτερικά της ΟΔΓ;
  • Θα επανεξετάσει την πολιτική της η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για την παρέμβασή της στους οργανισμούς που συμμετέχει η χώρα μας (ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και στα άλλα διεθνή φόρα), προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτροπή οποιασδήποτε ξένης παρέμβασης στις εσωτερικές εξελίξεις μιας κυρίαρχης χώρας, όπως η ΟΔΓ;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ