Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα θρανία για τη μόνιμη άδεια

Σε εξετάσεις, με τις οποίες θα διαπιστώνεται η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού, θα υποβάλλονται οι μετανάστες που διαμένουν νόμιμα πέντε χρόνια στην Ελλάδα και επιθυμούν να αποκτήσουν το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, που συνεπάγεται αυτόματη ανανέωση της άδειας παραμονής και απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων στις τοπικές εκλογές.

Θεσπίζεται Σύστημα Πιστοποίησης Ελληνομάθειας των υπηκόων τρίτων χωρών. Δικαίωμα συμμετοχής στο εξεταστικό σύστημα έχουν όσοι μετανάστες είναι ηλικίας άνω των 16 ετών, διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 100 ωρών μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και 25 ωρών μαθημάτων στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού στα τμήματα μάθησης Δ' επιπέδου των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Θυμίζουμε ότι ο μετανάστης που καταθέτει αίτηση για την απόκτηση της άδειας του επί μακρόν διαμένοντος πληρώνει 900 ευρώ παράβολο, άσχετα αν τη λάβει τελικά ή όχι, ενώ αυτή μπορεί να ανακληθεί για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ