Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Με αιτιολόγηση οι προαγωγές στο Δημόσιο

Το δρόμο για την «κατεδάφιση» παίρνει ο νόμος 3260/04 του υπουργείου Εσωτερικών, με τον οποίο οι επιλογές διευθυντών και προϊσταμένων στο Δημόσιο γίνονται μέσω των προφορικών συνεντεύξεων.

Οι εισηγητές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου έχουν προσφύγει «κομμένοι» υποψήφιοι διευθυντές του υπουργείου Εσωτερικών, πρότειναν χτες να ακυρωθούν οι αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που έκαναν τις προαγωγές. Σύμφωνα με τους εισηγητές, το Υπουργικό Συμβούλιο και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, πρέπει να αιτιολογούν τις προαγωγές και τις παραλείψεις στα ανώτερα κλιμάκια του κρατικού μηχανισμού. Επίσης, στη χτεσινή συνεδρίαση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ (υπό επταμελή σύνθεση) ο εισηγητής Μ. Πικραμμένος επισήμανε ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα πρέπει να κάνει «εξατομικευμένη κρίση και αξιολόγηση» και αυτών που δεν προήχθησαν σε γενικούς διευθυντές.

Ως γνωστόν, ο υπουργός Εσωτερικών κατήργησε όλους τους γενικούς διευθυντές και αναπληρωτές διευθυντές. Αμέσως μετά, έκανε νέες τοποθετήσεις «ημετέρων» με τριετή θητεία, μέσω των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Το ΣτΕ πριν από τρεις μέρες με απόφαση της Επιτροπής Αναστολών «πάγωσε» την επιλογή γενικών διευθυντών του υπουργείου Απασχόλησης, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν νόμιμη η διαδικασία της προφορικής συνέντευξης και η απόφαση ήταν χωρίς αιτιολογία, ενώ με παρόμοιο σκεπτικό κρίθηκαν άκυρες και εννιά προαγωγές διπλωματών ως πρέσβεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ