Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κόντρα στην ενοποίηση των ταμείων

Σύσκεψη για τα ασφαλιστικά προβλήματα των ΕΒΕ. Προετοιμάζονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Εκστρατεία ενημέρωσης και αγωνιστικής αφύπνισης ξεκινά η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), προκειμένου να οργανώσει την αντίδραση των επαγγελματοβιοτεχνών απέναντι στο Προεδρικό Διάταγμα 258/2005 που αφορά την ενοποίηση των ταμείων του κλάδου ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ και προβλέπει μείωση συντάξεων, αύξηση εισφορών, οδηγώντας και στην αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης. Το βράδυ της Τετάρτης η Ομοσπονδία πραγματοποίησε και την πρώτη συνδικαλιστική σύσκεψη των σωματείων - μελών της για το θέμα, στην οποία υπήρξε μαζική συμμετοχή από συνδικαλιστές περίπου 25 κλάδων, όπου εκφράστηκε η αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν στην εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η πραγματοποίηση πανελλαδικής κινητοποίησης μέσα στο Γενάρη στην Αθήνα.

Αυτή τη φορά όμως, η Ομοσπονδία, κάτι που βρήκε σύμφωνους και τους συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη σύσκεψη, επιδιώκει η οργάνωση της κινητοποίησης να συνοδευτεί από μια όσο γίνεται πιο πλατιά ενημέρωση και συζήτηση με τους ΕΒΕ της Αθήνας. Σκληρή εξάλλου ήταν και η κριτική που ασκήθηκε τόσο εισηγητικά από τον πρόεδρο της ΟΒΣΑ Π. Γαλανόπουλο, όσο και από τους συνδικαλιστές, στη διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, όσο και στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ. Η τελευταία εμφανίστηκε, σε πρόσφατη ημερίδα που οργάνωσε για το θέμα στη Θεσσαλονίκη, «έκπληκτη» από το περιεχόμενο του ΠΔ, ενώ το σχέδιο του ΠΔ είχε γνωστοποιηθεί σε συνδικαλιστές. Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε αρνητική απέναντι στη συμμετοχή στον «κοινωνικό διάλογο» που προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης. Ωστόσο, η ΓΣΕΒΕΕ είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί αλλαγές και στο πλαίσιο αυτό αρνείται επίσης να κινητοποιήσει τα μέλη της.

«Κινητοποίηση! Κι αν δεν τη θέλουν αυτοί, να την κάνουμε μόνοι μας». Μ' αυτή τη χαρακτηριστική φράση απάντησε ένας από τους συνδικαλιστές στη συμβιβαστική τακτική της πλειοψηφίας στη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, βρίσκοντας σύμφωνους όλους τους παρευρισκόμενους. Αυτή η απόφαση θα υποστηριχτεί όμως και με συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα: Η ΟΒΣΑ ζήτησε από τα σωματεία να γίνουν συνεδριάσεις των ΔΣ για να συζητηθούν οι θέσεις και οι διεκδικήσεις που προτείνει, οι οποίες ξεπερνούν και το θέμα του ΠΔ. Ζήτησε μάλιστα να κληθεί στις συνεδριάσεις για να αναλύσει το θέμα. Το επόμενο βήμα θα είναι οι γενικές συνελεύσεις, αλλά και οι συζητήσεις ανά συνοικία με τους τοπικούς συλλόγους. Σχετικά υλικά θα σταλούν άμεσα στα σωματεία, ενώ σχεδιάζεται και ένα πρόγραμμα ενημέρωσης μέσα από προκηρύξεις και αφίσες.

  • Στη σύσκεψη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συνδικαλιστικού στελέχους των ΕΒΕ και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, αγωνιστή Δ. Φέτση, που χάθηκε αναπάντεχα, πέρσι τέτοιες μέρες. Ηταν πάντα παρών σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, που τον ενίσχυε με τις πράξεις και το λόγο του.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανώνονται και συντονίζουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα (2023-09-02 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η σύσκεψη της ΟΒΣΑ (2023-09-01 00:00:00.0)
Σύσκεψη δράσης για το φορολογικό (2013-01-22 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα για το Ασφαλιστικό (2007-01-26 00:00:00.0)
Συνδικαλιστική σύσκεψη (2005-10-08 00:00:00.0)
Η επιτυχία προϋποθέτει κινητοποίηση όλων (1998-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ