Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥ Χ. ΧΑΛΒΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Η επιτυχία προϋποθέτει κινητοποίηση όλων

- Στην πρόσφατη συνεδρίασή του το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Πώς σχολιάζετε αυτή την απόφαση με δεδομένη την αδράνεια που χαρακτήριζε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, παρά τη σοβαρότητα των προβλημάτων των ΕΒΕ;

- Η απόφαση του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ για το τρίμηνο κινητοποιήσεων ήταν θετική και σημειωτέον ήταν και ομόφωνη απ' όλες τις παρατάξεις και δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, μετά από μια περίοδο εγκλωβισμού, κύρια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ σε στημένα από την κυβέρνηση τραπέζια "κοινωνικού διαλόγου", που απόρροια αυτού ήταν το προσχέδιο - έκτρωμα για το ασφαλιστικό, φαίνεται να παίρνει το δρόμο του αγώνα. Η πλειοψηφία, λοιπόν, της ΓΣΕΒΕΕ αναγκάστηκε να καταλάβει έστω και μετά από τόσον καιρό ότι η λύση βρίσκεται μόνο στους αγώνες και να αρχίσει να αναγνωρίζει ότι θα πρέπει να συμπορευτούμε και με τα άλλα στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική, εργαζόμενους και αγρότες. Τουλάχιστον, αυτά ειπώθηκαν από τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια, για όλα αυτά σημαντικό ρόλο έπαιξε η πίεση που άσκησαν οι συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις, καθώς και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ) με την επιτυχημένη σύσκεψη που πραγματοποίησε στις 9 του Σεπτέμβρη, καθώς μέσα από αυτή φάνηκε η αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων.

- Τι προϋποθέτει η επιτυχία της αγωνιστικής πορείας που αποφασίστηκε από τη ΓΣΕΒΕΕ;

- Για να έχει επιτυχία αυτή η αγωνιστική πορεία, θα πρέπει τα σωματεία που είναι το κύτταρο του συνδικαλιστικού κινήματος να ενημερώσουν τους συναδέλφους με γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις κατά περιοχές, πόρτα - πόρτα, μέσω τηλεφώνου και αυτή τη φορά να δουλέψουν όλοι και όχι μόνο μία παράταξη, όπως γίνεται συνήθως. Η ΟΒΣΑ ήδη έχει αρχίσει τη δουλιά, ενημέρωσε όλα τα σωματεία - μέλη της και τους αντιπροσώπους και θα έρθει σε επαφή με όλες τις τοπικές και κλαδικές ομοσπονδίες του Νομού Αττικής.

- Αύριο, 30 του Σεπτέμβρη πραγματοποιείται πικετοφορία στην πλατεία Κάνιγγος με ομόφωνη απόφαση της ΟΒΣΑ. Ποια είναι τα αιτήματα και ποια η σημασία της επιτυχίας αυτής της κινητοποίησης;

- Τα αιτήματα είναι πολλά, αλλά αίτημα αιχμής είναι να μην περάσει το προσχέδιο για το ασφαλιστικό, που με ένα ωραίο περιτύλιγμα, την ενοποίηση των ταμείων, η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την ισοπέδωση προς τα κάτω του ασφαλιστικού μας συστήματος. Με την ντε φάκτο υποβάθμιση αφ' ενός συντάξεων και παροχών και αφ' ετέρου τη μεγάλη αύξηση των εισφορών, αφού καταργεί ουσιαστικά και τυπικά τον κοινωνικό πόρο. Η σημασία της επιτυχίας αυτής της κινητοποίησης είναι πολύ μεγάλη, γιατί σίγουρα θα δώσει μια ώθηση ώστε να έχει επιτυχία και η πανελλαδική κινητοποίηση που αποφάσισε η ΓΣΕΒΕΕ. Βέβαια η ΟΒΣΑ παράλληλα έχει έρθει σε επαφή με το ΕΚΑ για κοινούς πλέον αγώνες ΕΒΕ και εργαζομένων όσον αφορά το χώρο της Αθήνας και αν αυτό επεκταθεί και σε όλη την Ελλάδα μαζί και με τους αγρότες, πιστεύω ότι θα είναι ένα γερό "χαστούκι" σ' αυτή την πολιτική. Τέλος, καλώ τους συναδέλφους στις 30 του Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος, να είναι όλοι παρόντες.

Μ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ