Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΛΠΑΠ
Ματαίωσαν τη συζήτηση του "Επιχειρησιακού Σχεδίου"

Να αναβάλλουν για μερικές μέρες τη συζήτηση του "Επιχειρησιακού Σχεδίου" του ΗΛΠΑΠ, που έφερε αιφνιδιαστικά η διοίκησή του, προς συζήτηση στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού, κατάφεραν χτες με συγκέντρωση και παράσταση στα γραφεία της επιχείρησης, δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη και των τριών σωματείων. Ο αιφνιδιασμός που επιχειρήθηκε υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΑΣΑ, είναι ένα ακόμα δείγμα για το πώς οι αρμόδιοι αντιλαμβάνονται τον - έτσι κι αλλιώς χωρίς ουσία, αφού οι κυβερνώντες θέλουν πάση θυσία να περάσουν στο ακέραιο τα αντιλαϊκά τους σχέδια - διάλογο και πόσο τελικά "μετράνε" οι απόψεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Το γεγονός μάλιστα ότι τόσο η διοίκηση του ΗΛΠΑΛ, όσο και ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΑΣΑ Σ. Παπαδημητρίου, αρνούνταν πεισματικά τη δεκαήμερη αναβολή που ζητούσαν οι εργαζόμενοι προκειμένου να ενημερωθούν, συνδεόταν με την πρόθεση του ΥΠΕΘΟ να υπογραφτούν σήμερα τα συμβόλαια διαχείρισης με τις διοικήσεις των φορέων των συγκοινωνιών. Ας σημειωθεί ότι το "Επιχειρησιακό Σχέδιο" - αποτέλεσμα εργασίας αρκετών μηνών και πάνω από 500 σελίδες - που παραδόθηκε στους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων μόλις την Παρασκευή το βράδυ και χτες έπρεπε να εκφράσουν τις απόψεις τους, βασίζεται στη λογική της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Αν και η αναβολή αυτή θεωρείται μια θετική εξέλιξη και αποτέλεσμα της παρέμβασης των συνδικάτων, εντούτοις πολλοί εργαζόμενοι, σχολίαζαν πως είναι αναγκαίο από κοινού τα σωματεία του χώρου, να συζητήσουν τις εξελίξεις και να διαμορφώσουν ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων που θα βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης.

Η παράταξη της ΔΑΣ, όπως υπογράμμισε ο Φώτης Τριχάς, από το σωματείο των οδηγών, θεωρεί πως οι εργαζόμενοι πρέπει να εμμείνουν στην απαίτησή τους για απόσυρση του "Επιχειρησιακού Σχεδίου" και των κανονισμών εργασίας και την πρακτική δέσμευση της κυβέρνησης, για σεβασμό των εργατικών δικαιωμάτων και οικονομική στήριξη του ΗΛΠΑΠ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου των οδηγών Θ. Κορδός,υποστήριξε ότι εν αναμονή του νομοσχεδίου για τις συγκοινωνίες, εμμένει στην πολιτική του διαλόγου, για τη θετική έκβαση του οποίου, η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ